Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bringebær- og pistasjekrans




Bringebær- og pistasjekrans oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Gjærkrans fylt med marsipan, pistasjenøtter og bringebær som er helt uimotståelig! Server den gjerne nybaket til en kopp kaffe.

Oppskriften inneholder 316 Kalorier, 37 g Karbo, 8 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
25grgjær
50grsmør
2,5dlmelk
0,75dlsukker
7,5dlhvetemel

Fyll

75grpistasjenøtter
150grmarsipan
75grsmør
0,5dlmelis
3dråpe(r)grønn konditorfargeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grbringebær
1stksammenpisket egg til pensling
2sshakkede pistasjenøtter


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Bringebær- og pistasjekrans med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier315.534 261.83532.73Kcal
Protein7.54101.8412.73gram
Karbohydrat36.71495.8461.98gram
Kostfiber2.7136.604.58gram
Fett14.79199.7724.97gram
Mettet fett5.8579.029.88gram
Salt0.233.090.39gram
Pris på oppskriftenKr 4.74Kr 64.02Kr 8.00.-
Hele oppskriften veier1 351 totalt1 351 pr porsj169 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Smuldre gjæren i en bakebolle.
Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (37°C). Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.

Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast på lunt sted i ca. 40 minutter.

Hakk nøttene. Riv marsipanen og bland med smør, nøtter og melis. Farg gjerne fyllet med noen dråper grønn konditorfarge.
Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle den til et rektangel, ca. 30 x 40 cm. Fordel marsipanmassen over og strø bringebærene på til slutt.
Rull sammen fra langsiden og form til en krans. Legg kransen på en stekeplate dekket med bakepapir.
Klipp kransen i skiver, men ikke helt igjennom. Legg annenhver skive til høyre og venstre.

La kransen heve i ytterligere 30 minutter.

Pensle kransen med sammenpisket egg og stø over hakkede pistasjenøtter og stek den midt i ovnen på 200°C i 20-30 minutter. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34133)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sammenbakte bærsnurrer.Sammenbakte bærsnurrer.
Denne retten har 196,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebær- og pistasjekrans.Bringebær- og pistasjekrans.
Denne retten har 315,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.