Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brødpudding i festdrakt




Brødpudding i festdrakt oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Kaken er basert på desserter som Eidsvollmennene faktisk spiste. En lagkake laget med brødpudding, smaksatt med sitron og bringebær, og fylt med vaniljekrem.

Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 33 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

50grrosiner
Ca 4sssitronlikør eller annen likør (kan sløyfes)
1stkloff
2sslemon curd
2ssbringebærsyltetøy
2stk storegg
3stk storeggeplomme
2dlkremfløte
1dlhelmelk
0,5stkFinrevet skall av 1/2 sitron

Fyll:

3dlvaniljekrem

Pynt:

4stk storeggehviter
2dlsukker
Blåbær og bringebær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Brødpudding i festdrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier228.244 658.83388.24Kcal
Protein6.31128.8010.73gram
Karbohydrat33.37681.1556.76gram
Kostfiber1.2124.702.06gram
Fett7.09144.7212.06gram
Alkohol0.47 %9.590.80gram
Mettet fett3.6574.506.21gram
Salt0.438.860.74gram
Pris på oppskriftenKr 4.25Kr 86.75Kr 7.23.-
Hele oppskriften veier2 041 totalt2 041 pr porsj170 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn:
1. Sett ovnen på 180 grader og smør to 20 cm kakeformer godt med smør.
2. Legg rosinene i en skål og hell over likør, ha skålen i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og avkjøl.
3. Skjær loffen i skiver, og skjær bort skorpene. Legg halvparten av skivene parvis med lemon curd mellom, og ha bringebærsyltetøy mellom den siste halvparten.
4. Skjær sandwichene i mindre biter og sett dem lagvis i hver sin form. Sitronfyll i den ene og bringebær i den andre. Fordel de bløtlagte rosinene mellom de to formene.
5. Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, melk og finrevet skall av 1/2 sitron, og hell blandingen over brødbitene. Halvparten i hver form. La formene stå i 10 minutter til brødet har sugd opp eggeblandingen.
6. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter.

Montering:
7. Sett den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover. Legg den andre bunnen over, men med den ujevne flaten ned, altså opp-ned.
8. Ha eggehviter og sukker i en stor bolle, og sett bollen over en kjele med småputrende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk for hånd i 4–5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og fortsett å piske, men nå med en håndmikser eller kjøkkemaskin i 7–8 minutter. Blandingen skal være hvit og luftig.
9. Overfør marengsblandingen til en sprøytepose, og dekorer kaken. Det kan være en fordel å "sparkle" sidene med litt av blandingen først for at det skal bli et penere resultat.
10. Pynt kaken med bringebær og blåbær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31416)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brødpudding i festdrakt.Brødpudding i festdrakt.
Denne retten har 228,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.