Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bryllupskake i 3 etasjer




Bryllupskake i 3 etasjer oppskrift.
Fotograf: Lisa Westgaard
3 etasjers bryllupskake. Velprøvd og populær

Oppskriften inneholder 316 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Stort sukkerbrød:

7stkegg
210grsukker
110grhvetemel
100grmalte mandler
1tsbakepulver

Middels sukkerbrød:

4stkegg
120grsukker
60grhvetemel
60grmalte mandler
0,5tsbakepulver

Lite sukkerbrød:

2stkegg
60grsukker
30grhvetemel
30grmalte mandler
0,33tsbakepulver
2dllett utvannet madeira,
melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:

Viktig! Del oppskriften i to og lag den i to omganger.
12stkegg
4dlsukker
12dlkremfløte
4dlkonsentrert limejus
1potte(r)sitronmelisse
1potte(r)mynte
28plate(r)gelatin
Ca 1,5kurv(er)grovhakket jordbær

Pynt:

6dlkremfløte
1sssukker
Ca 2kgmarsipan
rød, gul og grønn konditorfarge


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i 3 etasjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier316.3624 373.39609.33Kcal
Protein6.82525.4313.14gram
Karbohydrat27.412 111.7552.79gram
Kostfiber1.63125.583.14gram
Fett19.211 480.0037.00gram
Alkohol0.47 %36.210.91gram
Mettet fett7.08545.4713.64gram
Salt0.139.780.24gram
Pris på oppskriftenKr 5.93Kr 456.87Kr 11.42.-
Hele oppskriften veier7 704 totalt7 704 pr porsj193 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler.
Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968466)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsin-cantuccini (italienske skorper).Appelsin-cantuccini (italienske skorper).
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizzapannekake.Pizzapannekake.
Denne retten har 141,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerbrød 2.Sukkerbrød 2.
Denne retten har 352,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkakebiscotti.Pepperkakebiscotti.
Denne retten har 363,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinkake 7.Appelsinkake 7.
Denne retten har 378,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske pannekaker 3.Amerikanske pannekaker 3.
Denne retten har 195,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søsterkake 5.Søsterkake 5.
Denne retten har 290,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marmorkake 7.Marmorkake 7.
Denne retten har 310,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Regnbuecookies.Regnbuecookies.
Denne retten har 458,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gaffelpepperkaker.Gaffelpepperkaker.
Denne retten har 465,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krokankaker 2.Krokankaker 2.
Denne retten har 433,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktbrød med rosiner.Fruktbrød med rosiner.
Denne retten har 246,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykke pannekaker på tur.Tykke pannekaker på tur.
Denne retten har 236,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 4.Lussekatter 4.
Denne retten har 272,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyske skiver 1.Tyske skiver 1.
Denne retten har 477,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.