Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Chelseaboller




Oppskriften inneholder 355 Kalorier, 48 g Karbo, 6 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1pakketørrgjær
1tssukker
1sshvetemel
1,25dllunken melk
6,25dlhvetemel, siktet, ekstra
125grsmør, i terninger
1sssukker, ekstra
0,5tsblandet malt, ingefær, kanel og nellik
1stkegg lett pisket
2tsrevet sitronskall
60grsmør, mykt, ekstra
0,66dlbrunt sukker
2,5dlblandet tørkede fruktbar
0,5tsblandet malt ingefær, kanel og nellik, ekstra

Melk- og sukkerglasur:

1ssmelk
2sssukker

Melisglasur:

1,25dlmelis
Ca 1,5ssmelk


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Chelseaboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier355.093 901.69487.71Kcal
Protein5.7663.297.91gram
Karbohydrat47.74524.5665.57gram
Kostfiber2.3726.043.26gram
Fett15.15166.4720.81gram
Mettet fett9.27101.8612.73gram
Salt0.262.900.36gram
Pris på oppskriftenKr 4.16Kr 45.71Kr 5.71.-
Hele oppskriften veier1 099 totalt1 099 pr porsj137 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 boller

Pensle en stor bakeplate med olje eller smeltet smør. Bland gjær, sukker og mel i en liten bolle. Tilsett melken gradvis og rør blandingen glatt.

Dekk bollen med plast og sett den til side på et lunt sted til gjæroppløsningen skummer (ca 5 min.). Ha ekstra mel, smør, sukker og krydder i kjøkkenmaskinen og kjør i 30 sekunder til blandingen er finsmulet. Tilsett egg, sitronskall og gjæroppløsningen og kjør i 15 sekunder eller til blandingen begynner å likne på en deig.

Ha den ut på lett melet bord og kna den i 2 min eller til deigen er glatt. Form en ball. Legg den i en stor, lett oljet bolle. La den stå tildekket og lunt i 1 time eller til deigen har hevet seg bra. Slå ned deigen og kna den ca 2 min til den er smidig.

Forvarm ovnen til 210 C. Pisk ekstra smør og brunt sukker til det er kremaktig og lett. Kjevle ut deigen til et rektangel på 40 x 25 cm. Spre smørkremen over hele deigen, men la 2 cm på den ene langsiden stå igjen. Legg på blandet, tørket frukt og ekstra krydder. Rull sammen deigen, fast og jevnt som en rullekake, fra den langsiden som har fyll helt ut i kanten.

Med en skarp kniv skjæres deigrullen i 8 like store skiver, omtrent 5 cm tykke. Sett skivene inntil hverandre på bakeplaten. Sørg for ar skjøtene ligger inn mot midten og trykk skivene litt ned. Dekk med plast og la bollene etterheve på et lunt sted i ca 30 min.

Stek bollene i 20 min eller til de er pent brune. Ta dem ut av ovnen og pensle generøst med melk- og sukkerglasur. Legg dem på bakerist til avkjøling. Pynt med melisglasur.

Melk- og sukkerglasur: Bland melk og sukker i en liten kjele. Rør over svak varme til sukkeret er oppløst og blandingen nesten koker. Ta den av varmen.

Melisglasur: Rør sammen melis og melk til glasuren er glatt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12740)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: England
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karvekranser.Karvekranser.
Denne retten har 262,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller med krem.Fastelavensboller med krem.
Denne retten har 260,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bergenske skillingsboller.Bergenske skillingsboller.
Denne retten har 290,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvinte kanelsnurrer.Lettvinte kanelsnurrer.
Denne retten har 357,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme.Safranbolle i form med mandelmasse og kardemo.
Denne retten har 318,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanel og rosintoast.Kanel og rosintoast.
Denne retten har 266,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller 3.Fastelavensboller 3.
Denne retten har 326,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller 2.Fastelavensboller 2.
Denne retten har 280,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplerundstykker.Eplerundstykker.
Denne retten har 209,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove havrescones.Grove havrescones.
Denne retten har 272,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller i langpanne.Kanelboller i langpanne.
Denne retten har 304,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raske rundstykker.Raske rundstykker.
Denne retten har 253,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Myslirundstykker.Myslirundstykker.
Denne retten har 285,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelsnurrer 2.Kanelsnurrer 2.
Denne retten har 293,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove horn med ost og skinke 2.Grove horn med ost og skinke 2.
Denne retten har 239,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.