Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk andestek




Oppskriften inneholder 302 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
3,25kgand på 3-3 1/2 kg
salt og pepper
2stkeple, syrlige
Ca 15stksvisker uten sten

Saus:

hals, vingespisser, kråsen og hjertet
1stk liteløk
1stk litegulrot
2tsandebuljong
0,5litervann
1sssmør
0,5sshvetemel
1dlfløte 13%


Annonse



Næringsdeklarasjon for Dansk andestek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier301.892 668.41Kcal
Protein9.8386.89gram
Karbohydrat2.0418.03gram
Kostfiber0.353.09gram
Fett28.19249.17gram
Mettet fett8.3273.54gram
Salt0.141.27gram
Pris på oppskriftenKr 11.36Kr 100.41Kroner
Hele oppskriften veier4 420 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta innmaten ut av anden, og tørr den godt. Hugg vingespisser og hals av, og gjem dem til sausen. Gni anden inn- og utvendig med salt og litt pepper. Skjær eplene i båder, og ha dem i anden sammen med sveskene. Lukk med kjøttnåler. Legg den på risten over skypannen med brystet ned. Brun først 20 minutter ved 250C. Vend den, og demp varmen til 160C.
Hell evt. fettet fra. Ha 4-5 dl vann i skypannen, og la anden steke til den er ferdig, ca. 2 timer.

Merk ved låret, om det løsner lett, og stekesaften er helt klar. La anden kjøles ned, før den parteres. Skjær lårene fritt helt om på ryggen. Del i over- og underlår. Skjær brystet fritt på hver side, og del det i 3-4 stykker. Eller del anden på begge sider av ryggraden, og klipp/skjær bryst og rygg ut sammen.

Saus:
Kok hals, vingespisser, kråsen og hjerte sammen med grønnnsakene og evt. buljong 1 time. Sil det (det kan gjøres i god tid). Hell stekeskyen fra andre oppi. La det stå et øyeblikk, og skum fettet av (det leggger sig på toppen). Smelt smøret, og pisk melet i. Spe med skyen, til sausen er passelig. Ha fløten i, og kok sausen igjennom. Smak til med salt og pepper og evt. litt riosgelé. Farg med litt kulør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 18977)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.