Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dansk elg- og selleripaté




Oppskriften inneholder 144 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Selleri, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsellerirot
vann
1dashsalt
2stkegg
1dlcrème fraiche
1dashsalt
1dashpepper
0,5dlpistasiemandler eller -nøtter
300grelgfarse
200grmedisterfarse
2stkegg
2sspotetmel
1dlsellerikraft
1dlfløte
2krmestragon
1tssalt
1dashnykvernet pepper
2ssmadeira eller konjakk


Annonse



Næringsdeklarasjon for Dansk elg- og selleripaté!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier144.32347.59Kcal
Protein10.0824.28gram
Karbohydrat2.876.91gram
Kostfiber1.293.11gram
Fett9.8323.67gram
Mettet fett4.7311.39gram
Alkohol0.21 %
Salt0.882.12gram
Pris på oppskriftenKr 10.28Kr 24.76Kroner
Hele oppskriften veier1 445 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell sellerien og skjær den i små biter. Kok sellerien myk i lettsaltet vann. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl. La vannet renne godt av sellerien og mos den i foodprosessor eller med gaffel.

Visp sammen egg og créme fraiche og ha det i selleriblandingen. Krydre med salt og pepper. Hakk pistasiemandlene eller -nottene grovt og rør dem i mosen. Bland alle ingrediensene til farsen og rør det smidig.

Smør en avlang porselensform eller bakeform, ca 1 1/2 liter. Legg gjerne et smurt bakepapir i bunnen. Begynn med å fylle et lag med kjøttfarse i bunnen. Legg så på sellerimosen og til slutt resten av farsen. Pakk farsen godt sammen ved å slå formen et par ganger i benken. Dekk formen og stek pateen ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.

Avkjøl pateen i formen. Hvelv den og la den bli riktig kald. La den gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Skjær den i skiver og server den med salat, brød og f.eks. tranebærsaus. Se egen oppskrift: Sauser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9936)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.