Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Dessertiskake-eksklusiv




Oppskriften inneholder 404 Kalorier, 37 g Karbo, 5 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

200grhavrekjeks, i smuler
60grmeierismør, smeltet
2sslys sirup

Isfyll:

5plate(r)gelatin
8stkeggeplommer
2,5dlmelis
1,5dlcognac eller god likør, gjerne appelsinlikør
2dlkremfløte
200grkokesjokolade
Kokende vann

Pynt:

Melisse-eller basilikumblader


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Dessertiskake-eksklusiv med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier404.034 634.22386.19Kcal
Protein5.2760.455.04gram
Karbohydrat37.09425.4235.45gram
Kostfiber1.5517.781.48gram
Fett22.47257.7321.48gram
Alkohol4.18 %47.944.00gram
Mettet fett11.97137.3011.44gram
Salt0.202.290.19gram
Pris på oppskriftenKr 11.80Kr 135.35Kr 11.28.-
Hele oppskriften veier1 147 totalt1 147 pr porsj96 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rund kakeform, 22-24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 10 minutter

Bland kjeks-smuler, smør og sirup til en jevn masse. Trykk kjeksblandingen ut i en smurt form og stek bunnen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Visp eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Klem vannet av gelatinen og smelt den i 1/4 dl kokende vann. Bland smeltet sjokolade med gelatinen og ha i cognac eller likør. Visp kremfløten og bland krem med gelatinblandingen og fold forsiktig inn eggedosisen. Iskremen kan gjerne være litt "Marmorert". Hell kremen over kakebunnen og la den stivne i fryseboksen. Ta iskaken ut av fryseren ca. 1/2 time før den skal serveres. Pynt med pene grønne blader.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118968407)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.