Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Einerdampet orrfuglbryst




Oppskriften inneholder 167 Kalorier, 1 g Karbo, 8 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
2stk filetorrfuglbryst
noen kvister einer
friske einerskudd

Fløtesaus:

finhakket innmat (hjerte, lever og krås)
0,5literfløte
0,5literkraft
2sstyttebær
1sseinebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
hvit pepper
Litt maizena


Annonse



Næringsdeklarasjon for Einerdampet orrfuglbryst!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167.33481.58Kcal
Protein7.5121.61gram
Karbohydrat1.233.54gram
Kostfiber0.080.23gram
Fett14.6942.28gram
Mettet fett9.0426.02gram
Salt0.521.49gram
Pris på oppskriftenKr 10.75Kr 30.94Kroner
Hele oppskriften veier1 439 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå fuglene og ta vare på innmaten. Trekk barken av einerkvistene og kapp dem slik at de passer som rist i en romslig kjele. Lag rist ved å legge de flådde einerkvistene i kryss i bunnen av kjelen.

Legg i noen friske einerskudd og slå på vann til kvistene er dekket. Gi vannet et skikkelig oppkok.

Legg på fuglebrystene og sett over lokk. La fuglene dampe i 15 minutter eller til kjøttet er spenstig og rosa. Ta ut kjøttet og hold det varmt mens du lager sausen.

Brun innmaten i smør og slå over kraft og fløte, tilsett bær og kok inn til det halve. Smak til med salt og pepper.

Sil vekk bærrestene og innmaten. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann til den tykkelsen du ønsker.

Kjøttet skjæres forsiktig fra brystbeinet og deles i pene skiver. Server med saus, kokte poteter, rørte tyttebær og rosenkål.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8125)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.