Eliaskaken



Eliaskaken oppskrift.
Fotograf: Melk.no
De fleste småbarnsforeldre kjenner Elias. Filmen Elias og Kongeskipet sjarmerte kinogjengere i alle aldre. Her får du oppskriften og på kaken som vil fryde små og store fans.

Oppskriften inneholder 396 Kalorier, 50 g Karbo, 4 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Eliaskaken er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Sjokoladekake

6stkegg
400grsukker
250grsmør
200grmargarin
3dlmelk
7,5dlhvetemel (450 g)
2ssvaniljesukker
4,5tsbakepulver
6sskakaopulver , gjerne bakekakao

Smørkrem

150grsmør
150grmargarin
900grmelis
1,5dlmelk
1ssvaniljesukker


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Eliaskaken med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier396.1213 226.01826.63Kcal
Protein3.56118.867.43gram
Karbohydrat49.661 658.09103.63gram
Kostfiber0.7224.041.50gram
Fett20.20674.4642.15gram
Mettet fett10.92364.6122.79gram
Salt0.6621.901.37gram
Pris på oppskriftenKr 3.01Kr 100.50Kr 6.28.-
Hele oppskriften veier3 339 totalt3 339 pr porsj209 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør og margarin. Tilsett den kalde melken i smøret for å kjøle det ned.
3. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kakao og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
4. Hell røren over i en kakeform/langpanne (32 x 38 cm) med bakepapir i bunnen.
5. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 30 minutter og kaken avkjøles. Kaken kan bakes dagen i forveien.

Smørkrem
1. Smør og margarin røres mykt og luftig med halve mengden melis.
2. Tilsett væske (melk) vekselvis under omrøring, med vaniljesukkeret og resten av melisen.
3. Visp smørkremen til den er luftig og lett.
4. Smørkremen fordeles i ca 4 deler og farges med fargepasta på følgende måte:

¼ beholdes hvit
¼ farges rød
¼ farges lyseblå til himmelen rundt Elias. En liten del av denne mengden farges litt kraftigere blå til Elias sine øyne.

¼ deles i tre og farges:
gul
grå ved bruk av litt svart i smørkremen
svak grå ved å tilsette en liten fyrstikkspiss med svart i smørkremen til Elias sitt ansikt.

Husk!
Det må benyttes fargepasta, da konditorfarge ikke vil gi sterk nok farge på smørkremen. Fargene blir mørkere når de får stå litt, så hvis du ikke er helt fornøyd med rødfargen vil den bli mørkere.
Bruk engangssprøyteposer eller sprøyteposer av stoff.
Fargepasta, sprøyteposer, sprøytetipper/spisser og overganger kan kjøpes på www.cacas.no eller på kjøkkenbutikker som selger kakedekoreringsutstyr. Dette er en engangsinvestering. Når du først har dette utstyret ligger alle muligheter for å kreere de lekreste barnekaker åpen for deg.

Pynt kaken
1. Legg kaken på et stort kakefat.
2. Begynn med å klippe ut malen i A3-formatet og legg den oppå kaken. Malen kan settes fast på kaken med knappenåler (kokes før du stikker de i kaken). Bruk en skarp liten kniv og skjær ut etter malen. Ta bort kakebitene som blir til overs.
3. Ta malen opp fra kaken og klipp av de enkelte delene fra malen: den røde bunnen, den hvite mellomdelen, den røde toppdelen og den hvite toppdelen, men ta ikke med rekkverket rundt båten. Klipp så ut selve båthuset med Elias sitt ansikt på, med tilhørende livbøye og til slutt taket. Legg alle delene tilbake på kaken og marker grensene mellom de enkelte delene med den skarpe kniven.
4. Ha litt av den røde fargen i en sprøytepose med en stjernetipp størrelse 17/18. Begynn med den røde fargen og sprøyt ut stjerner i bunnen av båten. Sprøyt rødt i alle delene hvor det skal være rødt. Når du er ferdig med rødfargen fortsetter du med å sprøyte ut den hvite fargen i båtbunnen, husk stripene med rødt, hvitt og blått på høyre side.
5. Båthuset skal ha en svak grå farge. Øyne, munn og nese sprøytes oppå gråfargen med en rundtipp størrelse 4/5. Pupillen farges ved å ta litt svart fargepasta på en fyrstikk og smøre direkte inne i det blå øyet.
7. Marker omrisset av masten på kaken før du sprøyter, eller sprøyt på for frihånd.
8. Den blå bakgrunnen lages ved å legge litt lyseblå smørkrem på den ene siden i sprøyteposen og litt hvit krem på den andre siden i sprøyteposen. Når du sprøyter ut stjernene vil det bli en blanding av lyseblå og hvit.
9. Til slutt sprøyter du lykten, propellen, ankeret og rekkverket på for frihånd.

Ikke ha for mye smørkrem i sprøyteposen om gangen, da den blir for myk av varmen fra hendene. Det er viktig at du sprøyter tett slik at man dekker kakebunnen.

Last ned tegningen/malen av Eliaskaken i pdf-format. Skriv den ut i A-3 format. Alternativt kan du bruke kopimaskin for å få den rette størrelsen. Last ned Mal eliaskake

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 27045)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-06
Oppdatert dato:2013-05-06
Lesere: 4368 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Berlinerkranser 1.Berlinerkranser 1.
Denne retten har 473,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hurtigkake.Hurtigkake.
Denne retten har 364,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sirupssnipper 3.Sirupssnipper 3.
Denne retten har 380,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 64,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sacher kake.Sacher kake.
Denne retten har 388,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brune pinner 2.Brune pinner 2.
Denne retten har 451,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valmuekake med sitronglasur.Valmuekake med sitronglasur.
Denne retten har 361,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortetakk 3.Hjortetakk 3.
Denne retten har 598,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vannbakkels med bær.Vannbakkels med bær.
Denne retten har 173,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smultringer 3.Smultringer 3.
Denne retten har 291,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranskorper.Safranskorper.
Denne retten har 411,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker.Serinakaker.
Denne retten har 419,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Togkake.Togkake.
Denne retten har 305,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy.Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy.
Denne retten har 346,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også After Eight Surprise.After Eight Surprise.
Denne retten har 419,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gaffelpepperkaker.Gaffelpepperkaker.
Denne retten har 462,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.