Fotograf:
Matprat.noDenne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam! Oppskriften inneholder
207 Kalorier,
20 g Karbo,
11 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eltefri pizza med reinsdyrskav, granateple og spinat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eltefri pizza med reinsdyrskav. granateple og spinat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 206.74 | 1 030.02 | Kcal |
Protein | 11.17 | 55.65 | gram |
Karbohydrat | 19.57 | 97.50 | gram |
Kostfiber | 1.30 | 6.48 | gram |
Fett | 9.02 | 44.94 | gram |
Mettet fett | 5.11 | 25.46 | gram |
Salt | 0.98 | 4.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.69 | Kr 33.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 993 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Del deigen i 4 emner. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten. Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnene slik at de ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over emnene eller dekk dem med bakebollen. La dem etterheve i minst 1 time.
3. Lag pizzasaus. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk, olivenolje og timian. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak 1 time før du bruker den.
4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut.
Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
5. Bryt mozzarellaost i biter, skjær rødløk i ringer, ta ut granateplekjerner og vask spinat.
6. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 2 minutter.
Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.
7. Smør pizzasaus på den forstekte pizzabunnen. Legg raskt på reinsdyrskav, mozzarella, rødløk og granateple og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 5 minutter, eller til den er gyllen og osten har smeltet.
8. Topp pizzaen med frisk spinat rett før servering.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31325)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza
Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Lesere:
1304 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift