Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasan i fløtesaus




Oppskriften inneholder 145 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkungfasaner (gjerne hanner)

Kalvekraft (på kalveben) 1 stk.

2stkpurrer
2stkgulrøtter
10stksjalottløk
4skive(r)fersk spekk
1glasscognac
1helflaske(r)grapetonic
2ssripsgelé
2ssripsgelé
25grsmør (til steking)
Ca 2,5dlkremfløte
salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fasan i fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.391 062.80Kcal
Protein11.0880.99gram
Karbohydrat4.2430.99gram
Kostfiber0.604.39gram
Fett8.8764.84gram
Mettet fett3.1422.95gram
Alkohol0.44 %
Salt0.070.51gram
Pris på oppskriftenKr 13.08Kr 95.61Kroner
Hele oppskriften veier2 924 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Først kalvekraften. Kalvebenet legges i en gryte og dekkes med vann. Når vannet koker, tilsettes 2 utskårne purrer plus gulrøtter i passende stykker. Det krydres med salt og pepper. Det hele koker opp og skummes. Skru ned og la gryten surre i minst 3 timer. La kraften kjøle helt av, og fjern evt. fett fra overflaten. Suppen siles fra ben og grønnsaker.
Fasanene barderes (pakkes inn) med spekk-skivene og brunes i smør i en stor gryte. Tilsett et glass cognac og la det koke helt vekk. Kraft og fløte helles ved til fasanene er nesten dekket. Skrell sjalottløkene og ha dem i gryten. Skru ned varmen og la retten surre.

Nå tilsettes der grapetonic, og gryten småkoker i ca. 45 min. Prøv evt. Med en strikkepinne, om fuglene er møre. Smak sausen til med ripsgelé, salt og pepper. Fjern spekket, og server retten med skrelte aspargespoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27982)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.