Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot




Oppskriften inneholder 114 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stk filetfasanbryst (hann) eller 6 fasanbryst (hunn)
1tsfinmalt einebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsseltin
0,5tshvit pepper, nykvernet
1sslynghonning
2ssusaltet smør til steking
1dlrødvin, fyldig

Til saus:

5dlkylling- eller viltkraft
2dlrødvin, fyldig
1dlsherry, tørr
2sssmør, usaltet
0,5tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet
0,25tstimian, finhakket

Til garnityr:

3stkfriske store fiken, vasket og delt i 6 på langs
2stkfaste epler, skrelt og kuttet i båter
12stkshitakesopp eller 6 store østerssopp revet på langs
2sssmør, usaltet
1tsmelis
0,5dlsherry, tørr

Friterte mandelpoteter:

6stk stormandelpoteter
1 liter frityrolje


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.90548.85Kcal
Protein4.7322.79gram
Karbohydrat6.0529.15gram
Kostfiber0.984.72gram
Fett6.3430.55gram
Mettet fett3.7918.26gram
Alkohol1.68 %
Salt3.7918.27gram
Pris på oppskriftenKr 10.33Kr 49.78Kroner
Hele oppskriften veier2 891 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Poteter: Vask og skrell potene, kutt dem i ca. 2 mm tykke strimler. Legg dem i kaldt vann. Varm frityroljen i en kjele eller en panne med høy kant. Sil av potetstrimlene. Tørk dem på kjøkkenpapir, og stek dem lysebrune. Tørk dem nok en gang på kjøkkenpapir. (Kan gjøres noen dager i forveien).

2) Saus: Ha kylling- eller viltkraft, rødvin og sherry i en kjele. La det småkoke til det er igjen 4 dl. Ha så i seltin, pepper og timian (holdes varm).

3) Fasanbryst: Renskjæres, tørkes, krydres og brunes i en panne på sterk varme. La dem ligge med innsiden ned i pannen. Fordel honningen med en pensel over fasanskinnet. Hell i rødvinen. Stek i ovnen ved 200-210 grader i 6-8 min, avhengig av størrelsen. Ta ut og legg dem på kjøkkenpapir. Stekesjyen siler du i sausen.

4) Til garnityr: Ha smøret i en stekepanne sammen med melis. Stek lysebrun, tilsett soppen, som også stekes lysebrun. Ha i fiken og epler. Stek litt til. Hell over sherryen, og la det småsteke i 2 min.

Server med en god rødvin

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2956)
Tilberedningstid: 120 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.