Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ferskenterte med mandelkrem




Ferskenterte med mandelkrem oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Ferskenterte kan serveres til en god kopp kaffe, og fungerer også godt som dessert servert med litt is eller krem.

Oppskriften inneholder 295 Kalorier, 32 g Karbo, 4 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Mørdeig

300grhvetemel
250grsmør
120grmelis
2stkeggeplomme

Mandelkrem

125grsmør
125grsukker
2stkegg
125grmandler , malt

Ferskener

2,5dlvann
200grsukker
1stkvaniljestang , delt på langs
2ssmandellikør , eller annen likør
8stkfersken , gjerne fra boks
2ssaprikossyltetøy
20grmandelflak


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Ferskenterte med mandelkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier295.317 207.87900.98Kcal
Protein3.7591.5311.44gram
Karbohydrat31.56770.3196.29gram
Kostfiber1.3833.684.21gram
Fett16.61405.4150.68gram
Alkohol0.26 %6.350.79gram
Mettet fett8.64210.8826.36gram
Salt0.235.610.70gram
Pris på oppskriftenKr 3.41Kr 83.23Kr 10.40.-
Hele oppskriften veier2 441 totalt2 441 pr porsj305 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

1. Lag deigen ved å smuldre mel, smør og melis og så tilsette eggeplommene og arbeide dem raskt inn i deigen. Form deigen til en pølse, pakk den i plastfolie og legg den kaldt ½ time.
2. Lag mandelkremen ved å piske smør og sukker hvitt og blande inn eggene ett for ett. Vend inn de malte mandlene til slutt.
3. Kok en sukkerlake av 2 ½ dl vann, sukker og vaniljestang. Tilsett amaretto eller annen likør. Del ferskenene i to og fjern steinene. Kok ferskenene forsiktig i sukkerlaken i ca. 10-15 minutter, eller til de er møre (tiden avhenger av hvor modne de er i utgangspunktet). Bruker du hermetiserte ferskener kan du gi dem et raskt oppkok og avkjøle dem i laken. Løft ferskenene over i et dørslag og la dem renne av seg og bli kalde.
4. Kjevle ut paideigen og legg den i en paiform. Klem den på plass i formen og skjær vekk overskuddet. Avkjøl i kjøleskap i ½ time. Fordel ferskenene i paiskallet og fordel mandelkremen over, slik at ferskenene fortsatt er synlig. Stek terten ved 160°C i ca 50-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl.
5. Glaser kaken med smeltet aprikossyltetøy før servering. Dryss over mandelflak. Terten kan gjerne serveres med krem, is eller rømme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ferskenterte med mandelkrem.Ferskenterte med mandelkrem.
Denne retten har 295,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenpai 2.Ferskenpai 2.
Denne retten har 236,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.