Fotograf:
Synøve DreyerLag en eksotisk curry med opprinnelse fra Thailand neste gang du har lyst på asiatisk mat. Shrimp paste er det som gir denne oppskriften den gode smaken. Oppskriften inneholder
148 Kalorier,
12 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Skalldyr, Spor-av-fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiskecurry med kokosmelk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fiskecurry med kokosmelk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 147.56 | 664.61 | Kcal |
Protein | 9.06 | 40.81 | gram |
Karbohydrat | 11.94 | 53.78 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 4.50 | gram |
Fett | 6.84 | 30.81 | gram |
Mettet fett | 3.81 | 17.16 | gram |
Salt | 0.11 | 0.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.35 | Kr 37.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 802 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Skjær torskefileten i serveringsstykker.
Rist korianderfrø og karve på tørr wokpanne.
Skjær sjalottløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og chili i mindre biter, og kjør i en foodprosessor sammen med korianderfrø, karve, muskat, pepper, shrimp paste og olje til en jevn pasta.
Varm wokpannen og stek torsken i litt olje til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt på hver side.
Tilsett currypastaen og rør forsiktig.
Ha i kokosmelk og bønnespirer, og la det hele trekke i 5-6 minutter under omrøring.
Smak til med salt og pepper.
Server med jasminris ved siden av.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31462)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Wok
Land:
Thailand
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Lesere:
1500 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift