Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)




Oppskriften inneholder 73 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filetfisk av fast hvit fisk på 150-200 g
0,5stkgulrot i tynne skiver
0,5stksquash i tynne skiver
0,25stkpurre i tynne ringer
3feddhvitløk, finhakket
1stklaurbærblad
1kvist(er)frisk timian
2stang(stenger)fennikelstengler
1literfiskebuljong
1dltørr hvitvin
15stk litefaste poteter
1porsjon(er)aïoli
1ssolivenolje
2stkeggeplommer, lett pisket
hvitløkskrutonger til servering


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier73.39708.10Kcal
Protein5.2951.04gram
Karbohydrat6.3260.98gram
Kostfiber0.817.82gram
Fett2.6225.28gram
Mettet fett0.434.15gram
Alkohol0.25 %
Salt0.151.48gram
Pris på oppskriftenKr 4.03Kr 38.88Kroner
Hele oppskriften veier3 859 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm olivenolje i en gryte ved jevn varme og stek hvitløk, purre, hvitløk og squash. Legg fiskefiletene over og ha i krydderurtene. Dekk med fiskebuljong og hvitvin. Ha på litt salt. La fisken trekke i ca 15 minutter ved ganske svak varme.

Kok i mellomtiden potetene, skrell dem og hold dem varme. Flytt fisken over i et varmt fat og hold den varm. Sil suppen over i en annen kjele og kok den inn til det halve. Ha ca 2/3 av aïolien i en skål og rør inn én eggeplomme og et par skjeer med suppe. Ha aïoliblandingen i suppen og varm den forsiktig. Det må ikke koke. Fordel fisk og suppe i dype tallerkener og server resten av aïolien, hvitløkskrutonger og poteter som tilbehør.

Bourride er en mye mindre kjent enn bouillabaisse, men ikke mindre velsmakende.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8394)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.