Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Foie gras terrine




Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 5 g Karbo, 12 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grgåselever
1dlsauterne
0,5dlarmagnac
1tssalt
1ssgrønne pepperkorn

Garniture :

salater
Bønner
Valnøtt
Olje


Annonse



Næringsdeklarasjon for Foie gras terrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128.52171.45Kcal
Protein12.4416.59gram
Karbohydrat5.487.31gram
Kostfiber0.380.51gram
Fett3.264.35gram
Mettet fett1.211.61gram
Alkohol3.82 %
Salt1.301.73gram
Pris på oppskriftenKr 65.12Kr 86.87Kroner
Hele oppskriften veier667 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Foie gras fra and eller gås plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 cm, årer og galle fjernes.
Foie gras marineres i 2 timer ved stuetemperatur i sauterne, armagnac, salt og grønne pepperkorn.

Foie gras presses ned i en porcelensterrine og settes på en rist i en 60 grader varm ovn, hvor den baker mellom 15 – 40 minutter. Tiden avhenger av, hvor mye fett, som legger seg på toppen av terrinen. Ved 2 millimeter fett stanses bakningen. Kjøles av og hviler 24 timer før serveringen.

Serveres med salat eller grønne bønner med valnøtter samt et stykke godt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22025)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.