Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Forlorne og smilende egg




Oppskriften inneholder 121 Kalorier, 3 g Karbo, 5 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkegg

Tilbehør:

1stksalathode
4stkartisjokkbunner
2dlrømme
1dashsalt
1dashpepper
0,5stksitron
0,25tsestragon
1tspersille, hakket

Pynt:

hakket persille


Annonse



Næringsdeklarasjon for Forlorne og smilende egg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.65270.81Kcal
Protein4.5210.15gram
Karbohydrat2.505.61gram
Kostfiber0.430.97gram
Fett10.1922.87gram
Mettet fett5.4012.12gram
Salt0.210.48gram
Pris på oppskriftenKr 6.35Kr 14.25Kroner
Hele oppskriften veier898 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forlorne egg: Bruk bare helt nylagte egg. Kok opp 1 l vann med 1 ts eddik og 1 ts salt. Knekk et egg om gangen ned i en kopp og la det skli forsiktig ned i det kokende vannet. Samle hviten rundt plommen. La eggene småkoke ca 4 min. Ta dem opp med hulslev.

Smilende egg: Kok eggene hele i 6 min. Ta skallet av og del dem i to.

Anretning: Legg artisjokkbunnene på en seng av salatblader. Smak rømmen til med salt, pepper, sitron, estragon og hakket persille. Fordel det meste av rømmen på artisjokkbunnene og legg forlorne eller smilende egg på. Fordel resten av rømmen og hakket persille over.

Servering: Serveres som lett aftenrett med smør og brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12256)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.