Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frikassé av gåselår




Oppskriften inneholder 80 Kalorier, 2 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kggåselår med bein
1litervann
1stkbuljongterning
2tssalt
10stkhel pepper
1stklaurbærblad
4stknelliker, hele
4blad(er)løpstikke
0,5stkløk
1stksitron
1stkpurre
3stkgulrøtter
200grkålrot

Saus:

40grsmør
40grhvetemel
6dlkraft
2dlcrème fraîche
1sshakket løpstikke
en aning revet muskat


Annonse



Næringsdeklarasjon for Frikassé av gåselår!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80.01723.73Kcal
Protein6.8662.05gram
Karbohydrat2.0718.72gram
Kostfiber0.595.34gram
Fett4.7943.33gram
Mettet fett2.5222.79gram
Salt0.807.22gram
Pris på oppskriftenKr 5.71Kr 51.65Kroner
Hele oppskriften veier3 618 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg gåselårene i en kjele og slå over kaldt vann. Vannet skal så vidt dekke lårene.

Kok opp, og skum av urenheter. Tilsett krydder, løk og saften fra 1 sitron. Kok i 30 minutter.

Mens lårene koker, skreller du grønnsakene og deler dem i skiver. Etter 30 minutter har du grønnsakene i og lar alt koke til kjøttet er mørt.

Sil av kraften, og sorter kjøtt og grønnsaker. Fortsett å koke inn kraften til den har fått en kraftig smak.

Så kan du begynne på sausen. Lag en jevning av smør og mel. Spe med varm kraft. Kok sausen i 10 minutter og tilsett crème fraîche. Smak til med nykvernet pepper og muskat. Salt hvis nødvendig.

Tilsett til slutt hakket løpstikke.

Ta gåselårene og plukk disse fri for skinn og bein. Legg kjøttet i sausen sammen med de sorterte grønnsakene. Server frikasseen med ris eller kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8070)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.