Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fritert hvitting med kryddersmør




Oppskriften inneholder 236 Kalorier, 8 g Karbo, 8 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filethvitting
1stksitron, saften
1sspersille, hakket
0,5literoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3sshvetemel

Frityrrøre:

2dlhvetemel
0,5tssalt
1stkegg
2dllettøl
2ssolje

Kryddersmør:

200grmeierismør, romtemperert
3sspersille, hakket
0,5stksitron, saften av
1tshakket syltet estragon
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fritert hvitting med kryddersmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235.791 037.03Kcal
Protein7.5833.34gram
Karbohydrat8.3136.55gram
Kostfiber0.431.89gram
Fett18.8082.68gram
Mettet fett9.3140.95gram
Alkohol0.31 %
Salt0.522.27gram
Pris på oppskriftenKr 4.90Kr 21.55Kroner
Hele oppskriften veier1 759 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå hvittingfiletene og tørk dem godt. Legg dem på en tallerken og press sitronsaft. Dryss over persillen. Snu dem et par ganger, og la dem ligge og trekke i sitronsaft og persille mens du lager frityrrøren og kryddersmør.

Frityrrøre lages enkelt ved å vispe sammen hvetemel, salt, egg og øl. La den svelle i ca 30 minutter.

Bland alle ingrediensene godt. Fukt et stykke matpapir og rull smøret inn som en pølse. Legg smøret i kjøleskap så det blir kaldt.

Tilbered fisken. Varm olje i en jerngryte. Ta filetene ut av sitronmarinaden og tørk dem. Vend dem så i hvetemel før de dyppes i frityrrøren.

Stek dem sprø og lysebrun i varm olje. Snu dem med en tresleiv. Når de er ferdig legges de på papir for å trekke ut oljen. Salt dem.

Anrett de friterte filetene på fat. Skjær kryddersmøret i skiver, ca 2 cm tykke. Legg smørskivene på en sitronskive, og plasser et stykke på hver filet. Sitronen hindrer smøret i å smelte utover fisken. Server med salat og kokte smørstekte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11923)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.