Fotograf:Arla Foods Frittata er rett og slett en super rett. Det er en mellomting mellom en omelett og en velsmakende pai. Enkelt og raskt å lage, og kan serveres varm eller kald uansett tid på dagen, både til frokost, lunsj eller middag. Du velger det fyllet du liker best.
Frittata i gresk stil er en av mine personlige favoritter.
Smakstilsatt Apetina-ost med basilikum og oregano, sammen med paprika, rød løk og tomater, passer like godt her som de gjør i en gresk salat. Du kan også ha i den typen oliven du liker best. Men, da må du være forsiktig med saltet. Nyt den varm med en god grønn salat og pakk ned resten – hvis det er noe igjen – så har du en kald lunsj du kan ta med på jobb.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Kalorier og næringsinnhold i Frittata i gresk stil med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
94.81
215.42
Kcal
Protein
5.24
11.91
gram
Karbohydrat
1.97
4.48
gram
Kostfiber
0.81
1.84
gram
Fett
7.15
16.25
gram
Mettet fett
2.57
5.84
gram
Salt
0.25
0.56
gram
Pris på oppskriften
Kr 4.05
Kr 9.20
Kr
.-
Hele oppskriften veier
909 totalt
227 pr porsj
pr stk
gram
Annonse
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200 °. Bruk en ildfast form eller stekepanne, støpejernspanne er perfekt til dette.
Varm opp oljen i pannen og stek forsiktig løk- og paprikaterninger til løken er myk. Rør eggehviter og eggeplommer forsiktig sammen. Ikke pisk eggene, da dette vil få fritattaen til å heve i ovnen, for så å falle sammen som en pannekake. Bland fløte eller melk sammen med egg og krydre med svart pepper. Ha også i salt om du foretrekker det, men husk at osten også tilfører saltsmak til maten. Hell blandingen over løken og paprikaen. Spre osteterningene over sammen med tomatene.
Stek frittataen på lav til middels temperatur til kantene begynner å bli faste, i cirka 5 minutter. Sett pannen i ovnen og stek i 10 til 15 minutter, inntil eggene er stivnet. Ikke overstek fritattaen, da mister du mye av den myke kremete konsistensen. Strø bladpersille over.
Frittata er også perfekt som tapas. Skjær den avkjølte frittataen i kuber og server med cocktail-pinner.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Arla Foods
(Intern: 33590)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2018-02-09
Oppdatert dato:2018-02-09
Lesere: 272 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.