Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylt blekksprut (akkar)




Oppskriften inneholder 143 Kalorier, 2 g Karbo, 25 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkakkar, helst med tentakler
3stk storløk
100grrevet daggammelt brød
2stk stortomater
4feddhvitløk
1bunt(er)persille
4ssolivenolje
1sspinjekjerner
2stkeggeplommer
1glasshvitvin, tørr
3ssgriljernmel
melk
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fylt blekksprut (akkar)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142.582 068.02Kcal
Protein24.84360.29gram
Karbohydrat1.8426.69gram
Kostfiber0.365.22gram
Fett3.7854.83gram
Mettet fett0.8312.04gram
Alkohol0.16 %
Salt0.486.90gram
Pris på oppskriftenKr 7.84Kr 113.71Kroner
Hele oppskriften veier5 802 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Får du med tentaklene til akkaren, skal disse brukes i fyllet. De hakkes sammen med 2 løk. La brødraspet trekke i litt melk før det tilsettes løken. Flå og hakk tomatene. Hakk 3 av hvitløksfeddene og halvparten av persillen. La løk- og brødblandingen surre i 2 ss olivenolje noen minutter. Tilsett hvitløk, persille og tomathakket, og la det surre i ytterligere noen minutter. Ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene. Fyll farsen i akkaren og bind eller sy sammen med ubleket bomullstråd.

Legg de fylte akkarene i et smurt ildfast fat, og strø over resten av løken, hvitløken og persillen som må være finhakket. Hell over hvitvinen, ca 1,5 dl. Dekk fatet med oljet aluminiumsfolie, sett det midt i stekeovnen og stek ved 180 C i 30 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og øk temperaturen til 225 C. Stek i 5-10 minutter til kraften er kokt noe inn. Pensle akkarene med olivenolje og strø over griljermel. Gratiner noen minutter, gjerne under grill, til retten får en fin, gyllen farge. Server med brød og grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11766)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.