Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylt gjedde 2




Oppskriften inneholder 83 Kalorier, 1 g Karbo, 17 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kggjedde, ca 1 1/2 kg
1dashsalt
1dashpepper
0,5stksitron, saften av

Fyll:

1stk liteløk, finhakket
1ssolje
1liten bokssjampinjong i skiver
100grskinke, kokt
1stkegg
Ca 1,5ssbrødrasp
1dashsalt
1dashpepper
1ssdill, klippet
1tsstøtt estragon

Kokelake:

1 del vann
1 del tørr hvitvin
2 ts salt pr. liter væske
1 ss sitronsaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fylt gjedde 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.03324.06Kcal
Protein17.1867.05gram
Karbohydrat0.542.11gram
Kostfiber0.271.05gram
Fett1.295.03gram
Mettet fett0.170.66gram
Salt0.311.22gram
Pris på oppskriftenKr 12.90Kr 50.35Kroner
Hele oppskriften veier1 951 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap skjellene av fisken under vann. Skjær den opp i buken, ta ut innvollene og skrap bort blodranden. Løsne gjellene og ta dem ut. Vask og tørk fisken. Gni den med salt, pepper og sitron ut- og innvendig.

Fyll: Damp hakket løk i oljen. Tilsett finskåret sopp og finstrimlet skinke. Ta gryten av varmen og rør inn sammenvispet egg og brødrasp. Smak til med salt, pepper, dill og estragon.

Legg fyllet i buken på fisken og lukk den med tannpirkere.

Legg fisken i fiskekjele eller annen stor gryte med rist i bunnen. Hell på så meget vann og vin at det dekker. Tilsett salt og sitronsaft.

Gi fisken et oppkok, damp varmen og la fisken trekke til den er gjennomkokt.

Legg fisken hel på varmt fat. Pynt med frisk dill og tomater. Server kokte poteter og hollandsk saus (se: sauser) til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11767)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.