Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylte poteter del 2




Ingredienser

1 porsjon

Blåskimmelost:
Fyll til fire store poteter:
4 - 6 ss potetmasse
150 g blåskimmelost
salt og pepper
smør og olje til steking
4 physalis
vårløk til pynt

Reker med karri
Fyll til fire store poteter:
4 - 6 ss potetmasse
24 reker, evt. 8 kjempereker
1 ts karri
litt purre eller vårløk
1 kvast dill
litt majones
salt og pepper
smør og olje til steking
sitron til pynt

Egg og bacon
Fyll til fire store poteter:
4 - 6 ss potetmasse
6 skiver bacon
4 vaktelegg, evt. hønseegg
salt og pepper
smør og olje til steking
alfalfa-spirer


Annonse



Fremgangsmåte:

Dette er en annerledes måte å bake poteter på. Fylte poteter serveres vanligvis som egen rett, men kan også benyttes som tilbehør. Potetfyllet du bruker må da avstemmes med den øvrige maten. Potetene tilberedes som bakte poteter.

Bakte poteter
Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn. Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig. Poteter kan også bakes i mikrobølgeovn eller på grillen. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie. Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie.

I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 - 60 min, avhengig av størrelsen.

I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca. 15 min pr. potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca. 4 min pr. potet.

På grillen: Potetene bakes på grillen i 30 - 40 min, avhengig av størrelsen.

Når potetene er ferdige, avkjøles de litt. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca. 1 cm "vegg". Legg potetmassen i en ildfast form. Denne skal brukes til fyllet senere. For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje. Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid 5 - 10 min. Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen. Potetene er nå klare til fylling. Se oppskrifter nedenfor. Når potetene er ferdig fylt kan de settes tilbake i ovnen ved samme temperatur og steketid som tidligere. I mikrobølgeovn benyttes full effekt og ca. 1 min pr. potet.

Vi har laget forslag til noen fyllvarianter. Bruk fantasien og lag din egen favoritt!

Blåskimmelost
Ha potetmassen i en panne med litt smør og olje. Smak til med salt og pepper. Stekes i 5 - 6 min. Fyll potetene. Legg blåskimmelosten i skiver på toppen. Sett potetene i ovnen (som beskrevet tidligere) til osten er smeltet. Pynt med vårløk og en physalis pr. potet.

Reker med karri
Skjær purre og vårløk i skiver. Stek halvparten av rekene, purre, dill, potetmasse og karri 2 - 3 min i en panne med smør og olje. Fyll potetene. Pynt med de resterende rekene og sitron.

Egg og bacon
Stek oppdelt bacon og potetmasse i litt smør og olje. Smak til med salt og pepper. Stekes i 4 - 5 min til baconet er sprøtt. Stek eggene. Fyll potetene med potetmassen og legg et stekt egg på toppen av hver potet

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14874)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frittata med asparges, potet og chèvre.Frittata med asparges, potet og chèvre.
Denne retten har 122,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jansons Fristelse.Jansons Fristelse.
Denne retten har 171,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raclette.Raclette.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frukt chaat.Frukt chaat.
Denne retten har 61,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røstipoteter.Røstipoteter.
Denne retten har 70,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Speketallerken med potet og asparges.Speketallerken med potet og asparges.
Denne retten har 152,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ost på lun Potetsalat.Ost på lun Potetsalat.
Denne retten har 138,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne 5.Pytt i panne 5.
Denne retten har 140,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconpotet.Baconpotet.
Denne retten har 99,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nypoteter med kaperssaus.Nypoteter med kaperssaus.
Denne retten har 163,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte poteter 1.Fylte poteter 1.
Denne retten har 154,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakte poteter med Texas-dressing.Bakte poteter med Texas-dressing.
Denne retten har 116,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Forsommer i Oslo.Forsommer i Oslo.
Denne retten har 84,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tortilla med laks.Tortilla med laks.
Denne retten har 121,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskpoteter og kaviar.Ferskpoteter og kaviar.
Denne retten har 84,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.