Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddeboller fra Vansjø




Oppskriften inneholder 123 Kalorier, 6 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grgjeddefilet, skinn- og benfri
Ca 3,5dlfløte
3stkegg
1ssfinkuttet gressløk
1dashsalt
1dashpepper

Rødvinssaus:

5dlrødvin
4dlfiskekraft
1dlappelsinjuice
100grsjalottløk
hvit pepper
2stklaurbærblad
100grkuttet purre, gulrot og selleri
10grmaizenna
50grvalmuefrø
50grhvetemel
50gregg
50grsmør
0,5dlmelk
1dashsalt
1dashpepper
4porsjon(er)poteter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gjeddeboller fra Vansjø!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122.54970.28Kcal
Protein5.6144.42gram
Karbohydrat5.9146.80gram
Kostfiber0.876.89gram
Fett7.0555.82gram
Mettet fett3.8930.80gram
Alkohol1.61 %
Salt0.191.50gram
Pris på oppskriftenKr 7.07Kr 55.98Kroner
Hele oppskriften veier3 167 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vansjø like øst for Moss og Rygge er en fiskerik innsjø. 17 arter er registrert i innsjøen, som også er drikkevannskilde for Moss. Denne oppskriften er hentet fra hjemmesiden til Vansjø Gjeddeklubb:

Kjør farsen i foodprocessor med egg, fløte, salt og pepper til en glatt masse. Sikt og smak til med gressløk, salt og pepper. lag små, eggelignende stykker med to skjeer, legg dem forsiktig i vann som er kokt opp med 1 ss salt pr. liter. La det trekke 5-8 minutter.

Lag sausen: Fres sjalottløk og grønnsaker lett i smør til de blir møre. Tilsett rødvin og kok opp. Tilsett så fem pepperkorn og lauvbærblad. Kok inn til 2 dl. Tilsett fiskekraft og appelsinjuice og kok inn til 4 dl. Sil av i ny kjele og kok opp. Jevn med litt maizenna utrørt i kaldt vann og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Bland valmuefrø, mel, egg og smeltet smør i en kjøkkenmixer. Spe med melk. Smak til med salt og pepper. Stek som krumkake i krumkakejern, men legg den stekte platen i en kopp, så den blir som en skål. Legg gjeddekakene i skålen og hell rødvinssaus over. Serveres med grønnsaker og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13366)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.