Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddekaker fra Andebu




Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 2 g Karbo, 12 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgrenset gjeddefilet
150grspekk eller 100 g smeltet, avkjølt smør
1sspotetmel
1sssalt
1stkegg
7dlmelk
litt pepper
revet muskat


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gjeddekaker fra Andebu!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.80638.06Kcal
Protein12.1058.58gram
Karbohydrat2.1310.31gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett8.3240.28gram
Mettet fett0.381.84gram
Salt1.125.41gram
Pris på oppskriftenKr 9.00Kr 43.57Kroner
Hele oppskriften veier1 936 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Man skal ikke glemme at det finnes et "innlands-Vestfold" med fisk fra vann og elver. Gjedden har alltid vært godt nyttet her. Best resultat her får man hvis farsen eltes godt mellom hver speing. Det må spees lite i begynnelsen - og mer etter hvert.

Mal fisken to ganger med salt og mel. Spekket males til slutt. Elt alt godt sammen i food processor eller miksmaster. Spe med melk eller fløte, litt etter litt, under omrøring. Tilsett egg, krydder og smeltet kaldt smør mot slutten.

Prøvestek en kake for å se at konsistensen er som du ønsker. Er kakene for fast, tilsett melk eller fløte. Stek i smør på middels varme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14195)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.