Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddekaker og spinat med ostesaus




Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grgjeddefilet
1tssalt
3dlfløte
1stkegg
revet muskat
grovmalt hvitpepper
finrevet skall av 1 sitron
500grfersk spinat eller 250 g dypfryst
Ca 0,75dlhvitvin

Ostesaus:

5dlmelk
40grhvetemel
40grsmør
Ca 1,5dlost, reven


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gjeddekaker og spinat med ostesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132.18652.45Kcal
Protein7.5137.07gram
Karbohydrat3.1415.50gram
Kostfiber0.602.96gram
Fett9.5447.09gram
Mettet fett6.0729.96gram
Alkohol0.36 %
Salt0.542.67gram
Pris på oppskriftenKr 9.06Kr 44.72Kroner
Hele oppskriften veier1 974 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær gjedden i fingertykke skiver, og smaksett med salt, pepper og revet muskat. Bland alt i en kjøkkenmaskin til en jevn, glatt masse. Tilsett først eggeplommen og deretter eggehviten. Pass på at alt blir godt blandet. Hell forsiktig i den kalde fløten, gjerne litt om gangen, så deigen fortsatt er fast i konsistensen. Sett deigen kaldt et par timer.

Lag eggeformede boller av deigen ved hjelp av en skje, og legg bollene på et ildfast fat. Dynk hvitvinen over. Dekk med aluminiumsfolie og sett fatet i ovn ved 175 C i 15-20 minutter.

Skjær spinaten i fine strimler. Fres den i en kjele med smør og server sammen med gjeddekakene.

Lag ostesausen: Smelt smøret og tilsett melet. Hell forsiktig i varm melk og rør hele tiden. La det koke ca 10 minutter under stadig omrøring. Når sausen er tyktflytende og blank, smakes den til med salt, og den revne osten tilsettes. La den koke opp. Server sausen til gjeddekakene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11927)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.