Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Glutenfri boller




Glutenfri boller oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Her er oppskrift på grunndeig til boller uten gluten. Den kan brukes som utgangspunkt til å lage skoleboller og kanelsnurrer, eller bare nytes som vanlige boller.

Oppskriften inneholder 292 Kalorier, 36 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmør
5dlmelk
1pakkegjær
2ssfiberhusk
1dlsukker
2tskardemomme
120grjyttemel original
500grsemper mix
1stkEgg til pensling


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Glutenfri boller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier292.484 315.37359.61Kcal
Protein4.7369.795.82gram
Karbohydrat36.31535.7344.64gram
Kostfiber2.4235.712.98gram
Fett13.72202.4316.87gram
Mettet fett6.2992.817.73gram
Salt0.253.730.31gram
Pris på oppskriftenKr 5.06Kr 74.66Kr 6.22.-
Hele oppskriften veier1 475 totalt1 475 pr porsj123 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 boller

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm væsken til fingervarm, 37 °C, og løs opp gjæren.
Visp inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 10 minutter.
Ha i sukker, kardemomme og mel, og elt deigen til den er smidig.
Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 10-12 emner, trill runde boller og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
La bollene etterheve under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 33763)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Glutenfri

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skoleboller glutenfrie.Skoleboller glutenfrie.
Denne retten har 240,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri fylte horn.Glutenfri fylte horn.
Denne retten har 283,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie harepusboller til Påske.Glutenfrie harepusboller til Påske.
Denne retten har 291,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri boller.Glutenfri boller.
Denne retten har 292,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri eplekake.Glutenfri eplekake.
Denne retten har 274,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie eplerundstykker.Glutenfrie eplerundstykker.
Denne retten har 214,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.