Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinert oskjell




Gratinert oskjell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Oppskriften inneholder 216 Kalorier, 3 g Karbo, 4 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkoskjell
1sssmør
1feddhvitløk finhakket
1stksjalottløk, finhakket
1tsfinhakket frisk persille
1tsfinhakket frisk gressløk
0,5stkgulrot
0,5stang(stenger)selleri
1stkrødløk
1sssmør
salt og pepper

Saus

0,5stksjalottløk, finhakket
1sssmør
0,5dlhvitvin
1dlfløte
3stkeggeplommer
2sssterk sennep, f. eks dijon
1tsdill


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gratinert oskjell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier215.89317.78Kcal
Protein3.905.74gram
Karbohydrat2.703.97gram
Kostfiber0.741.09gram
Fett20.2629.82gram
Mettet fett11.7717.32gram
Alkohol0.81 %
Salt0.670.99gram
Pris på oppskriftenKr 6.17Kr 9.08Kroner
Hele oppskriften veier589 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovn på høyeste temperatur, gjerne grill. Skrap og vask oskjellene. Kok opp 3-4 dl vann, tilsett oskjell, dekk med lokk og kok til skjellene har åpnet seg.
Avkjøl skjellene litt før de renses. Skjellmaten som du sitter igjen med deles i 3-4 biter. Surr hvitløk og sjalottløk i smør. Tilsett persille og gressløk sammen med bitene av oskjell. Grønnsakene renses og kuttes i tynne strimler, surres myke i smør.

Saus
Surr sjalottløken myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn nesten all væsken. Tilsett fløte og kok opp. Pisk eggeplommene lett i en bolle som tåler varme. Hell over den kokende fløten under kraftig omrøring med visp. Tilsett sennep og hakket dill og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene i 8 halve, godt rengjort skjell og legg skjellbitene over. Hell sausen over. Settes i stekeovn til alt er blitt varmt og har fått en gyllen farge. Server med godt brød

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2747)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skjell med chili og lime.Skjell med chili og lime.
Denne retten har 99,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert oskjell.Gratinert oskjell.
Denne retten har 215,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.