Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli




Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli.

Oppskriften inneholder 225 Kalorier, 18 g Karbo, 7 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgblåskjell
1feddhvitløk
1stksjalottløk
2sspersille, frisk
150grsmør
2dlgriljermel
1dlsalt, grovt

Tilbehør

4stkciabatta
4ssaïoli


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier224.89812.42Kcal
Protein7.3226.44gram
Karbohydrat17.7364.05gram
Kostfiber1.284.62gram
Fett13.5749.02gram
Mettet fett6.2922.72gram
Salt8.4030.34gram
Pris på oppskriftenKr 5.66Kr 20.45Kr .-
Hele oppskriften veier1 445 totalt361 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 250 °C.
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.
Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.
Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.
Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.
Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 33263)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Moules Mustard.Moules Mustard.
Denne retten har 119,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Bacon & Cheese.Moules Bacon & Cheese.
Denne retten har 143,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Gratinert Provençale.Moules Gratinert Provençale.
Denne retten har 56,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.
Denne retten har 224,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte blåskjell á la Provençale.Gratinerte blåskjell á la Provençale.
Denne retten har 61,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.