Fotograf:
Matprat.noÅ grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er allikevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene. Oppskriften inneholder
124 Kalorier,
8 g Karbo,
19 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Gravet kjøtt av vilt eller får er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet kjøtt av vilt eller får!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 124.32 | 254.44 | Kcal |
Protein | 18.81 | 38.50 | gram |
Karbohydrat | 8.30 | 16.99 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 0.33 | gram |
Fett | 1.27 | 2.60 | gram |
Mettet fett | 0.49 | 1.00 | gram |
Alkohol | 0.59 % | | | |
Salt | 8.25 | 16.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 38.60 | Kr 79.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 228 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filétene på begge sider.
2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger. Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
5. Skjær filétene i tynne skiver.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29941)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2013-12-12
Lesere:
3507 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift