Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grov viltpaté




Oppskriften inneholder 161 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Selleri, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grviltkjøtt i terninger

Marinade:

3dlrødvin
0,5stkløk
1bit(er)sellerirot
1tsrosmarin
0,5tstimian
1stklaurbærblad
200grkyllinglever
200grmedisterfarse
300grviltfarse
1tssalt
2krmhvit pepper
1stk liteløk
0,5sssmør eller margarin
1stkegg
1stkeggeplomme
2feddhvitløk
1tskrydderblanding eller viltkrydder
0,5dlkonjakk
3dlkremfløte
spekk til formen


Annonse



Næringsdeklarasjon for Grov viltpaté!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161.05396.24Kcal
Protein9.6723.79gram
Karbohydrat2.024.97gram
Kostfiber0.431.06gram
Fett10.7626.47gram
Mettet fett5.8714.44gram
Alkohol2.37 %
Salt0.751.84gram
Pris på oppskriftenKr 11.56Kr 28.44Kroner
Hele oppskriften veier1 968 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg viltkjøtt-terningene i marinaden. La det stå kaldt over natten.

Legg kyllinglever og farse i foodprosessoren. Salt og pepre. Skrell, hakk og fres løken. Sett igang maskinen og tilsett egg, eggeplomme, løk, presset hvitløk, konjakk og viltkrydder. Spe samtidig med fløten i en tynn stråle. Kjør til massen er glatt. Smak til.

Kle en patéform med spekkskiver, eller smør en form på 1 1/2 liter. Dunk formen mot bordet slik at pateen pakker seg. Stek pateen eventuelt i vannbad ved 175 C i ca 1 1/2 time. Sett pateen kjølig og la den sette seg over natten.

Skjær den i skiver og server med salat og f.eks. syltede små tomater eller minimais i krydret lake. Se egne oppskrifter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10813)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.