Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gulab jamun



Gulab jamun oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Gulab betyr rose og jamun er et indisk bær som er mørk lilla og har meget spesiell smak. Det er fritterte, myke boller som ligger i sukkerlake.
Navnet er gitt fordi i mange oppskrifter brukes rosevann i syrupen og de fritteres på svak varme til de nærmest får en svart-lilla farge. Jeg har ikke stekt mine så lenge og da blir de naturlig nok lysere.
Dette er en populær dessert ikke bare i alle delstater i India, men også Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. De kan serveres varme i lake sammen eller serveres uten sukkerlake rullet i kokosmasse.
Både ghee og olje kan brukes til frittering, jeg foretrekker ghee for å få en goumet smak. Desserten er dessverre vanskelig å få laktosefri siden tørrmelk er en sentral ingrediens.
Denne oppskriften gir ca 25 stk.

mvh Niru Kumra


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
125grViking tørrmelk
30grupresset panir (en asiatisk fetaost)
0,2tsnatron
30grhvetemel
1dlfløte
6ssghee til steking

Sukkerlake :

300grsukker
200grvann
3stkgrønne kardemommekapsler


Annonse


Allergener i Gulab jamun

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Gulab jamun med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier393,493 707,86148,31Kcal
Protein4,8645,801,83gram
Karbohydrat39,73374,3814,98gram
Kostfiber0,333,110,12gram
Fett23,83224,558,98gram
Mettet fett14,67138,245,53gram
Salt0,262,490,10gram
Pris på oppskriftenKr 6,75Kr 63,61Kr 2,54.-
Hele oppskriften veier942 totalt942 pr porsj38 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stykker

Panir bør være godt avrent og ikke presset, men som en masse. Ha alle ingrediensene foruten fløte i en bolle og bland ut eventuelle klumper. Lag en deig med fløte. Form til små boller på størrelse med valnøtter, det må ikke være skrukker i bollene for å unngå at de sprekker under fritering.
Fjern skallet og knus kardemommekjernene grovt. Mål opp sukker og vann. Ha alt i en kjele og sett det på middels varme til alt sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen av platen.
Varm ghee, stek bollene på svak varme til de blir brune. De skal snus slik at de blir jevnt brune rundt hele.
Ta forsiktig opp med en fiske sil, la fettet renne av og legg over i varm sukkerlake. Bollene vil utvide seg og suge til seg sukkerlake.

De serveres både varme og kalde. Spises med skje. Oppbevares gjerne i kjøleskap og kan stå i opptil 14 dager.

Nirus tips :
Har du ikke ghee, kan gjerne rapsolje brukes til steking. Gulab jamun kan varmes i ett minutt i mikrobølgeovn og serveres med vaniljeis som varm eplekake med is.
For en mer «kongelig» smak, kan du ha en usaltet pistasj nøtt og/eller en kardemommekjerne i midten av hver bolle før den stekes. Det er faktisk knall godt!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32923)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karamellpudding.Karamellpudding.
Denne retten har 277,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget karamellpudding 3.Hjemmelaget karamellpudding 3.
Denne retten har 184,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggkrem med bærkompott.Byggkrem med bærkompott.
Denne retten har 187,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova 2.Pavlova 2.
Denne retten har 204,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte speiderpiker.Tilslørte speiderpiker.
Denne retten har 321,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranpannacotta.Safranpannacotta.
Denne retten har 367,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 46,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vannbakkels med råkrem og bær.Vannbakkels med råkrem og bær.
Denne retten har 283,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tiramisu 2.Tiramisu 2.
Denne retten har 351,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Våkenattsfromasj.Våkenattsfromasj.
Denne retten har 218,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvinte Tilslørte bondepiker.Lettvinte Tilslørte bondepiker.
Denne retten har 314,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème Brûlée lett.Crème Brûlée lett.
Denne retten har 203,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinfromasj med sukrin.Appelsinfromasj med sukrin.
Denne retten har 199,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte bondepiker fra Stange.Tilslørte bondepiker fra Stange.
Denne retten har 323,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun fruktsalat med marsipan.Lun fruktsalat med marsipan.
Denne retten har 179,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosenpudding.Rosenpudding.
Denne retten har 298,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.