Fotograf:Knut Pettersen Gulrotburgere høres jo litt rart ut, men denne er slett ikke så verst. Våre ble litt myke, men smaken er der. Chilien kan byttes ut med tilsvarende mengde paprika. Og om en vil eksperiementere kan man bruke kålrabi sammen emd gulrøttene.
Her serverte vi i rundstykker, da det ikke var flere hamburgerbrød igjen.
Oppskriften inneholder 107 Kalorier, 9 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Selleri, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Næringsdeklarasjon for Gulrotburgere!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
106.98
445.37
Kcal
Protein
2.99
12.45
gram
Karbohydrat
8.88
36.97
gram
Kostfiber
3.02
12.57
gram
Fett
5.94
24.73
gram
Mettet fett
0.13
0.54
gram
Salt
0.72
3.00
gram
Pris på oppskriften
Kr 5.01
Kr 20.86
Kroner
Hele oppskriften veier
1 665
gr totalt
gram
Annonse
Fremgangsmåte:
Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken, sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.
I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 5971)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Diett/allergi:
Veganer Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2015-10-16
Oppdatert dato:2015-10-16
Lesere: 6865 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.