Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Haresadel i fløtesaus




Oppskriften inneholder 126 Kalorier, 1 g Karbo, 17 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkharesadler, delt på tvers
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sscognac
2dlkylling/hønsekraft
1stkløk i skiver (100 g)
1stkgulrot, skrelt og skivet
2feddhvitløk, knust
1kvist(er)timiankvist
1stklaurbærblad
6stang(stenger)persillekvister
1,5dlkremfløte eller crème fraîche


Annonse



Næringsdeklarasjon for Haresadel i fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier126.42802.06Kcal
Protein16.51104.75gram
Karbohydrat0.744.69gram
Kostfiber0.281.78gram
Fett6.1038.70gram
Mettet fett2.0112.75gram
Alkohol0.28 %
Salt0.211.31gram
Pris på oppskriftenKr 22.24Kr 141.10Kroner
Hele oppskriften veier2 538 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Rable de lièvre à la crème)

Trim kjøttet og tørk det. Krydre med salt og pepper. Hell cognac, kraft og olje i en bolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløk, timian, laurbær og persille. Knus urtene mellom fingrene. Legg kjøttstykkene i marinaden. Snu dem av og til for at alle sider skal bli marinert. La det stå i kjøleskapet minst 12 timer.

Ta harestykkene opp av marinaden og tørk av dem. Sil marinaden. Kast urter og smakstilsetninger.

Forvarm ovnen til 230 C. Ha kjøttstykkene i en ildfast form, akkurat stor nok. Stek stykkene ca 10 minutter på hver side. Ha litt marinade i bunnen av formen og stek haren ca 30 minutter til. Drypp over litt av formkraften nå og da.

Ha kjøttstykkene over i et lokkefat og hold dem varme. Hell pannekraften i en liten kjele og skum vekk fettet. La det koke inn til sirupslignende konsistens, ca 2 minutter. Tilsett fløten og la det koke til sausen er tykk og kremet, 3 - 4 minutter til. Hell sausen over haren og server retten straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6236)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.