Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helgrilling av lam (Asado)




Helgrilling av lam (Asado) oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Asado er argentinsk og betyr helgrilling av lam. Mange griller helstekt lam til store begivenheter. Det krever en del forberedelser og arbeid i løpet av grillingen, men de fleste tror at det er vanskeligere enn det er. Poenget er å steke varsomt over forholdsvis lang tid. Dette gjør kjøttet ekstra saftig og mørt - så praktisk talt hver bit av lammet kan spises.

Oppskriften inneholder 104 Kalorier, 0 g Karbo, 21 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Oppskriften er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stklam
Utstyr:
tynn ståltråd
knipetang
kyllingsaks eller rosesaks
utbeningskniv
oppskjærskniv
stor skjærefjel
pensel m/ langt skaft
2 steketermometer
20 - 25 kg trekull.


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Helgrilling av lam (Asado) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier104.1020 403.60680.12Kcal
Protein21.304 174.80139.16gram
Karbohydrat0.000.000.00gram
Kostfiber0.000.000.00gram
Fett2.10411.6013.72gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.1222.540.75gram
Pris på oppskriftenKr 13.01Kr 2 549.96Kr 85.00.-
Hele oppskriften veier19 600 totalt19 600 pr porsj653 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 porsjoner

Slik velger du lam:
1. Den ideelle størrelsen for grilling er et lam på 15-20 kg. Det er mat nok til 30-40 personer.
2. Beregn 500 g kjøtt per person.
3 .Lammet bør være rundt og kjøttfullt med en jevn fetthinne utenpå.

Slik forbereder du:
1. For å helsteke et lam på 15-20 kg, trenger du et solid grillstativ, hvor du kan feste lammet godt - og enkelt kunne vende det over grillen.
2. Lammet må være tint, og gjerne litt temperert før du begynner.
3. Knip over ribbena helt inne ved ryggraden, slik at ribbene kan brettes ut.
4. Legg stekespydet i buken inntil ryggraden, og fest det på 5 steder med ståltråd. (Ståltråden stikkes gjennom ryggen, rundt spydet, og vris/strammes på innsiden med en tang.)
5. Stikk ett steketermometer inn i låret, bakfra - og ett foran, mellom bog og bryst.

Slik tenner du opp:
1. Tenn opp en real haug med ca. 10 kg kull i midten av grillen.
2. Når det er blitt skikkelige glør, rakes kullene ut under forparten og bakparten for at ikke midtparten skal bli for hardt stekt.
3. Det går med ca. 20 kg kull i steking under normale værforhold.

Slik griller du:
1. Løft stekespydet med lammet opp på stativet, og pensle med marinaden.
2. Stekehøyden reguleres etter varmen på grillen.
3. Grill "aktivt", dvs så nær varmen som mulig uten at kjøttet blir brent.
4. Da er grilltiden 2 1/2 - 3 timer på et 18 kgs lam. Med større lam eller mer "passiv" grilling må du beregne lengre steketid.
5. Lammet er ferdig når steketermometeret viser 70° C (rosa stekt) eller 76° C (grått).
6. Snu lammet og pensle med marinade hvert 5. minutt. Marinaden trekker godt inn i kjøttet og gir god smak, samtidig som den virker dempende på temperaturen i kjøttet.
7. Pass alltid på å fylle på mer trekull når varmen dabber av. Fra tid til annen vil fett dryppe ned i glørne og flamme opp. Dette bør slukkes straks med en glorake eller med vann fra en dynkeflaske.

Slik deler du opp lammet:
1. Bogene: Ta tak i knokene, skjær inn mellom bog og bryst samtidig som bogen trekkes forsiktig utover mens du skjærer.
2. Lammestekene: Hold i knoken og skjær langs med halen inn mot hoftebenet samtidig som låret trekkes ut til siden. Bruskfestet vil slippe, og låret kan skjæres av.
3. Skjær av begge sidene der benene ble kneppet over. Skjær opp ribbene mellom benene.
4. Løft ryggen av spydet og skjær filetene løs fra ryggbenet. Skjæres i litt tykke skiver.
Skjær kjøttet fra bogene og stekene, og la gjestene få smake på både stek, ribbe og filet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 14313)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Argentina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammeskiver med gresk vri.Lammeskiver med gresk vri.
Denne retten har 160,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttboller på spyd.Kjøttboller på spyd.
Denne retten har 315,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med halloumi - og aubergineruller.Lammekoteletter med halloumi - og aubergineru.
Denne retten har 185,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk spyd.Indisk spyd.
Denne retten har 167,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmarinerte lammekoteletter.Sitronmarinerte lammekoteletter.
Denne retten har 304,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammespyd med aprikossaus.Lammespyd med aprikossaus.
Denne retten har 143,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Souvlaki.Souvlaki.
Denne retten har 112,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammesatay fra Malaysia 2.Lammesatay fra Malaysia 2.
Denne retten har 111,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med sitronmynte salsa verde.Lammekoteletter med sitronmynte salsa verde.
Denne retten har 255,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av granateple.Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av.
Denne retten har 223,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede lammekoteletter.Grillede lammekoteletter.
Denne retten har 269,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cevapichi.Cevapichi.
Denne retten har 89,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Afgansk lamme kebab.Afgansk lamme kebab.
Denne retten har 124,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sesam-lam 2.Sesam-lam 2.
Denne retten har 188,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsmarinert fårefilet med pastinakk og salat.Rødvinsmarinert fårefilet med pastinakk og sa.
Denne retten har 276,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 29,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.