Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt spedgris på beiravis




Oppskriften inneholder 164 Kalorier, 1 g Karbo, 18 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4kgspedgris, 3 1/2 - 5 kg, vasket og renset

FYLL (kan skøyfes):

2sssmør, usaltet
1stksvinelever, ca 250 g, grovhakket
2stkløk, hakket
2stktomater, flådd og hakket
500grskinke, hakket
125grsvarte oliven nedlagt i olje, uten steiner, grovhakket
2sshvetemel, blandet med 2 ss vann, til en grøt
2stkeggeplommer eller 1 helt egg, vispet
1dashsalt
nymalt pepper

KRYDDERBLANDING:

250grsmult smeltet og avkjølt, eller 2 1/2 dl olivenolje
60grbacon, finhakket
4feddhvitløkfedd, finhakket
0,5dlbladpersille, hakket
1tssalt
2tspepper, nykvernet
2dlhvitvin, tørr


Annonse



Næringsdeklarasjon for Helstekt spedgris på beiravis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163.801 624.10Kcal
Protein17.62174.71gram
Karbohydrat0.686.74gram
Kostfiber0.262.58gram
Fett9.7696.77gram
Mettet fett3.5435.10gram
Alkohol0.32 %
Salt0.626.13gram
Pris på oppskriftenKr 6.71Kr 66.53Kroner
Hele oppskriften veier5 949 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Over hele Portugal serveres helstekt spedgris ved spesielle anledninger. Denne oppskriften er fra byen Coimbra i Beira Litoral, der en god del av Portugals griser ales opp.

Grisen blir tradisjonelt stekt i vedovn eller på spidd over åpen ild, men en vanlig stekovn går også bra.

Du kan be slakteren spesialbestille spedgrisen. Når du så går for å hente den, ber du om at han åpner den fra buken og tar ut innmaten, men tar vare på leveren.

Du trenger også en stor langpanne med rist som hever grisen litt opp, slik at skinnet blir sprøtt.

Du kan fylle spedgrisen eller la være, men server den med stekte poteter, bladgrønnsaker dryppet med piri-piri-saus (se egen oppskrift) og en tallerken med appelsinbåter. Skjenk en ikke for fyldig rødvin i glassene.

Skyll grisen godt utenpå og inni.

Hvis du skall ha fyll: Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha i leveren og stek den i ca 5 minutter, til bitene er lysebrune. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på en tallerken og sett til side. Ha løken i smøret som er igjen i pannen, og la den frese i ca 15 minutter, til den er gyllen. Ha i tomater og fres i 5 minutter under omrøring.

Legg leveren tilbake i pannen sammen med skinke og oliven. Rør inn mel- og vanngrøten og stek i ca 5 minutter på svakeste varme, slik at det tykner. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen og la det bli kaldt. Øs fyllet opp i buken på grisen og sy sammen med kjøkkenhyssing.

Lag krydderblandingen: Rør sammen smult eller olivenolje, bacon, hvitløk,persille, salt og pepper i en liten bolle. Gni denne blandingen over hele grisen utvendig. Hvis du ikke har fylt grisen, gnir du den også innvendig med blandingen. La grisen marineres i romtemperatur i 2 timer.

Sett stekeovnen på 220 C.

Dekk til ører og hale på grisen med aluminiumsfolie. Legg grisen med ryggen ned på rist i en langpanne og stek den i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 C og stek videre i 1 time. Drypp grisen hvert kvarter med hvitvin. Snu grisen og fortsett stekingen til et steketermometer i den tykkeste delen viser 72 C. Det tar ca 1 time.

Flytt grisen forsiktig over på en skjærefjel. Skjær av hodet og ta ut fyllet med skje. Ta av dets prø skinnet og del grisen i fire. Skjær kjøttet fra bog og skinker. Del opp ribben. Legg kjøttet på et stort fat og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10997)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pinjekjerner, salat og kokt ris.Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pi.
Denne retten har 127,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 130,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert skinke 2.Glasert skinke 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spennede fyll.Ribbe med spennede fyll.
Denne retten har 203,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret svinefilet - lavkalori.Urtekrydret svinefilet - lavkalori.
Denne retten har 226,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makaronigrateng 2.Makaronigrateng 2.
Denne retten har 247,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter i god form.Koteletter i god form.
Denne retten har 106,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glaserte aprikoser og persillerot.Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glas.
Denne retten har 103,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnspannekake med flesk.Ovnspannekake med flesk.
Denne retten har 238,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert juleskinke.Gratinert juleskinke.
Denne retten har 273,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med italienske smaker.Ribbe med italienske smaker.
Denne retten har 259,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med saus.Skinkestek med saus.
Denne retten har 72,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet innbakt i valnøttbrioche.Svinefilet innbakt i valnøttbrioche.
Denne retten har 168,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek 3.Skinkestek 3.
Denne retten har 127,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk grillede koteletter.Provencalsk grillede koteletter.
Denne retten har 116,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.