Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelaget Tjukklefse




Oppskriften inneholder 327 Kalorier, 49 g Karbo, 7 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlkefir- eller kulturmelk eller yoghurt naturell
2stkegg
4dlsukker
1,5sshornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 1kghvetemel
250grmeierismør


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelaget Tjukklefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier327.457 255.90302.33Kcal
Protein6.64147.136.13gram
Karbohydrat48.961 084.8945.20gram
Kostfiber1.5434.121.42gram
Fett11.33251.0610.46gram
Mettet fett6.78150.246.26gram
Salt0.194.160.17gram
Pris på oppskriftenKr 2.08Kr 46.09Kr 1.92.-
Hele oppskriften veier2 216 totalt2 216 pr porsj92 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 lefser

Rør sammen melk, egg, sukker og hornsalt. Smuldre smøret i nesten alt melet ( hold av mel til utbaking)og bland det med melken. La deigen ligge kaldt slik at den blir god å kjevle. Kjevle til en tykk leiv og stikk ut rundinger ca. 15 cm. i diameter.

Stek pent gylne på begge sider på takke eller vanlig stekepanne, gjerne med teflonbelegg. Tjukklefsene er fint å fryse ned. De smaker herlig nystekte eller nylunkne med meierismør og brunost på.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2533)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.