Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus



Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus oppskrift.
Fotograf: Meny
I år serverer vi riskremen med to sauser! Enkel oppskrift på hjemmelaget riskrem med bringebærsaus og pasjonsfruktsaus.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grkokt risgrøt
3dlfløte
1stkvaniljestang
4ssfinkornet sukker
50grfinhakkede eller skivede mandler

Bringebærsaus

250grbringebær
4sssukker eller melis

Pasjonsfruktsaus

6stkpasjonsfrukter
100grsukker
1dlvann eller ferskpresset appelsinjuice


Annonse


Allergener i Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier197,67724,41Kcal
Protein2,408,80gram
Karbohydrat23,2085,02gram
Kostfiber1,425,20gram
Fett10,2737,64gram
Mettet fett5,6620,74gram
Salt0,170,62gram
Pris på oppskriftenKr 6,78Kr 24,85Kr .-
Hele oppskriften veier1 466 totalt366 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Rist mandlene gylne i ovn ved 180 OC i ca. 5–10 minutter. Avkjøl, mandlene må ikke være varme når de blandes inn i riskremen. Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig.

Grøten kan smakes til med mer sukker eller melis hvis du ønsker en søtere riskrem. Vend inn myk pisket krem og ristede mandler. Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Bringebærsaus: Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen til en supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.

Hvis sausen virker veldig tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Blir sausen tykk, kan den tynnes ut med en skvett vann eller appelsinsaft. Riskremen serveres med bringebærsaus eller pasjonsfruktsaus – eller begge deler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 33225)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rispudding de lux.Rispudding de lux.
Denne retten har 133,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem med rødsaus.Riskrem med rødsaus.
Denne retten har 133,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem 3.Riskrem 3.
Denne retten har 203,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vaniljesaus.Risengrynspudding og hvitvinsgelé med vanilje.
Denne retten har 122,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rizogalo.Rizogalo.
Denne retten har 94,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinris.Appelsinris.
Denne retten har 148,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem med Sukrin.Riskrem med Sukrin.
Denne retten har 142,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champorado.Champorado.
Denne retten har 229,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rispudding 3.Rispudding 3.
Denne retten har 111,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buchi.Buchi.
Denne retten har 279,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem.Riskrem.
Denne retten har 189,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risengrynsgrøt med bringebærgelé.Risengrynsgrøt med bringebærgelé.
Denne retten har 155,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem fra Akershus.Riskrem fra Akershus.
Denne retten har 118,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rispudding 1.Rispudding 1.
Denne retten har 144,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ris à l´amande 2.Ris à l´amande 2.
Denne retten har 217,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.