Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Honningkake fra Basel




Oppskriften inneholder 362 Kalorier, 65 g Karbo, 7 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhonning,
250grfarin,
200grmandler
100grsukat,
100grapsikat,
2tskanel,
1tsnellik,
1stksitron, saft og skallet
4sskonjakk,
1tsbakepulver
Ca 750grhvetemel

Glasur:

125grmelis,
Ca 1ssvarmt vann,
100grskåldede mandler


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Honningkake fra Basel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier361.828 282.42690.20Kcal
Protein6.69153.1412.76gram
Karbohydrat65.131 490.89124.24gram
Kostfiber3.0670.055.84gram
Fett7.12162.9813.58gram
Alkohol0.62 %14.191.18gram
Mettet fett0.5713.051.09gram
Salt0.081.810.15gram
Pris på oppskriftenKr 6.55Kr 149.94Kr 12.49.-
Hele oppskriften veier2 289 totalt2 289 pr porsj191 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Stekes ved ca. 175 C i ca. 15 minutter.

Varm honningen til den smelter. Trekk kokekaret fra varmen og rør inn sukkeret. Skåld og grovhakk mandlene og bland dem i honningmassen sammen med sukat, apsikat, krydder, sitronsaft og revet sitronskall, samt konjakk. Bland bakepulveret i melet og rør det inn. Legg deigen i et centimetertykt lag i papirkledd liten langpanne. Stek kaken midt i ovnen.

Skjær den i kvadrater mens den ennå er varm. Lag glasur av melis og varmt vann og smør det over kakene når de er kalde.

Pynt med mandler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21241)
Kategori: Småkaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Sveits

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.