Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Honningvafler med haneskjell og papayachutney




Oppskriften inneholder 107 Kalorier, 9 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-skalldyr, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Chutney:

1stkpapaya
2stktomater, modne
1sshonning
1stklime
1stkrød chili
1sssukker
2sssoyasaus

Vafler:

1dlseterrømme
2dlmelk
2stkegg
2sshonning
2sskoriander, hakket frisk
1dlsøt chilisaus fra flaske
hvetemel
12stkhaneskjell
2ssolivenolje
0,25tsfinhakket limeskall
0,25tschilipulver
0,5tssalt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Honningvafler med haneskjell og papayachutney!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106.83331.69Kcal
Protein3.119.66gram
Karbohydrat9.2428.69gram
Kostfiber0.772.39gram
Fett6.2119.28gram
Mettet fett2.628.13gram
Salt0.892.78gram
Pris på oppskriftenKr 5.13Kr 15.93Kroner
Hele oppskriften veier1 242 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær et kryss i toppen på tomatene. Dypp dem i kokende vann i 10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og pill av skinnet. Del dem i fire og ta ut steinene. Skjær tomatkjøttet i tynne strimler.

Skrell papayaen, del den i to og ta ut alle frøene. Skjær papayakjøttet i tynne strimler. Finhakk chilien og fjern frøene. Bland papaya, tomat, honning, sukker, limesaft, chili og soyaolje. La det stå og marinere noen timer i romtemperatur.

Visp sammen rømme, melk, egg, honning, koriander og chilisaus. Visp inn nok mel til at det blir en passe tykk røre. La røren hvile en halvtimes tid.

Rens skjellene og ta ut muskelen. Tørk dem med kjøkkenpapir.

Skjær litt av det aller ytterste grønne skallet av en godt vasket lime uten å få med noe av det hvite. Finhakk det. Bland limeskall, chilipulver, olivenolje og salt. Gni skjellmusklene inn med dette.

Stek vaffelrøren i vaffeljern. Stek skjellene i glovarm teflonpanne i 1-2 minutter.

Anrett skjellene på vaflene med chutneyen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13217)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.