Hummersuppe





Hummersuppe inneholder 165 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Hummersuppe har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummersuppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
2stkhummer á ca 400 g
1bunt(er)dill
1stkløk
1stkgulrot
1kvist(er)timian
7stkhel pepper
2sstomatpuré
2,5dlhvitvin
7dlfiskebuljong
6dlkremfløte
1dashsalt
1dashpepper
2knivsoddCayennepepper
5plate(r)butterdeig skåret i trekanter og stekt i ovnen ved 210 C til de er hevet og gyllenbrune.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hummersuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164.78463.58Kcal
Protein5.3815.14gram
Karbohydrat6.4418.12gram
Kostfiber0.732.05gram
Fett12.2434.43gram
Mettet fett7.2120.28gram
Alkohol0.84 %
Salt0.421.19gram
Pris på oppskriftenKr 11.04Kr 31.06Kroner
Hele oppskriften veier2 813 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.

Ha salt og 2/3 av dillen i rikelig med vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter.

Ta opp hummerne og avkjøl dem. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side. Skrap bort det bløte på innsiden av skallene og ta vare på det. Kast de bløte, våte gjellene som sitter på hodet. Legg de lettknuste skallene i en tykkbunnet gryte. Damp skallene fri for fuktighet over jevn varme.

Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok ved svak varme i 20 minutter.

Sil hummersaften. Tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Tilsett hummerkjøttet, men ta litt til side til pynt. Smak til med krydder og eventuelt cognac og varm opp suppen.

Pynt suppen med litt hummerkjøtt, dill eller brønnkarse.

Server med butterdeigtrekanter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7027)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Lesere: 17673 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummersuppe til forrett.Hummersuppe til forrett.
Denne retten har 111,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.