Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hveteboller. grunnoppskrift




Hveteboller, grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Dansukker
En grunndeig med mange alternativer.

Oppskriften inneholder 354 Kalorier, 39 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmeltet smør eller flytende margarin
6dlmelk
50grgjær
1,5dlDansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker
1krmsalt
1tskardemomme
Ca 14dlhvetemel

Forslag til fyll

150grsmør eller margarin, 1 1/2 dl Dansukker Melis, 1 ss vaniljesukker
150grsmør eller margarin, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 ss kanel
100grsmør eller margarin, 200 g revet mandelmasse
1,5dlsyltetøy, mos eller marmelade
Forslag til pynt
• Dansukker Perlesukker eller Dansukker Demerarasukker
• Dansukker Perlesukker og hakkede mandler
2dlMelis med valgfri smak til glasur, 1-2 ss vann. Lag gjerne fantasifigurer på bollene


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller. grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier353.858 469.40211.73Kcal
Protein4.89117.042.93gram
Karbohydrat38.53922.2223.06gram
Kostfiber1.3933.270.83gram
Fett19.71471.7611.79gram
Mettet fett12.45297.997.45gram
Salt0.389.090.23gram
Pris på oppskriftenKr 2.58Kr 61.75Kr 1.54.-
Hele oppskriften veier2 394 totalt2 394 pr porsj60 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret, tilsett melken og la den bli fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt melet, som tilsettes litt om gangen inntil deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Deigen kjevles ut til en leiv, og valgfritt fyll has på. Brett sammen til noen av formene foreslått nedenfor.

Forslag til utbaking
  • del deigen i to deler som rulles til lengder. Skjær hver lengde i 20 emner som rulles til glatte og fine boller. Legg bollene på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  • som ovenfor, men legg bollene i former og lag et hull i midten av bollen med fingeren. Fyll hullet med f.eks. mandelfyllet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist under klede.
  • i stedet for runde boller rulles emnene ut til små lengder som formes til knuter eller kringler. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og stikk ut sirkler ved hjelp av et glass. Legg en klatt syltetøy/mos på hver deigsirkel, og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin, og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og ha på valgfritt fyll. Rull sammen og skjær i 3 cm brede emner, og legg dem i papirformer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Av kjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen tre ganger på langs. Skjær i 4 cm brede emner. Skjær et snitt midt i hvert emne. Ta tak i den ene kanten og dra den gjennom hullet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen to ganger på langs. Skjær deigen i 2 cm brede remser som snurres sammen og formes til knuter eller ringer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede. Melisglasur av 2 dl melis (valgfri smak) og litt vann smøres på bollene like før servering. Eller strø på perlesukker eller demerarasukker før bollene stekes.
  • del deigen i fem emner som kjevles ut til sirkler. Skjær hver sirkel i 8 emner. Legg på valgfritt fyll og rull sammen til horn. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969383)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rundstykker fra Svein.Rundstykker fra Svein.
Denne retten har 222,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollekake 2.Bollekake 2.
Denne retten har 281,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Daimboller.Daimboller.
Denne retten har 312,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller/rundstykker kaldhevede.Boller/rundstykker kaldhevede.
Denne retten har 229,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove påskeharer.Grove påskeharer.
Denne retten har 220,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 6.Lussekatter 6.
Denne retten har 297,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skoleboller.Skoleboller.
Denne retten har 253,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller med kremost.Kanelboller med kremost.
Denne retten har 308,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller i langpanne.Kanelboller i langpanne.
Denne retten har 304,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Myslirundstykker.Myslirundstykker.
Denne retten har 284,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringledeig med flere muligheter.Kringledeig med flere muligheter.
Denne retten har 283,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker, baguetter eller horn.Rundstykker, baguetter eller horn.
Denne retten har 244,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små påskeharer.Små påskeharer.
Denne retten har 311,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hasselnøtt rundstykker.Hasselnøtt rundstykker.
Denne retten har 252,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også En kurv med gjærbakst.En kurv med gjærbakst.
Denne retten har 200,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.