Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvitvinssaus med variasjon




Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stksjalottløk
1sssmør
1stkbuljongterning, fisk eller 2 ss kondensert fiskefond.
4dlvann
2dlhvitvin, tørr
2dlkremfløte
1tsmaizena
1tslimesaft eller sitron
1krmsalt
0,25krmCayennepepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hvitvinssaus med variasjon!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122.16185.25Kcal
Protein0.751.14gram
Karbohydrat1.842.79gram
Kostfiber0.120.18gram
Fett10.7716.33gram
Mettet fett7.0210.65gram
Alkohol2.09 %
Salt0.370.56gram
Pris på oppskriftenKr 5.24Kr 7.95Kroner
Hele oppskriften veier910 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skrell og finhakk løken, fres den i smør i en kjele. tilsett buljongterning, vann, vin og fløte. Kok til det gjenstår 4 dl.
2. Sil sausen, og jevn den med maizenamelet utrørt i litt vann.Kok opp og smak til med presset sitron, salt og cayennepepper.

Vermutsaus og sherrysaus.
Erstatt hvitvinen med 1½ dl tørr vermut eller sherry.

Rognsaus
Tilsett 75 g løyrom eller annen rogn til hvitvins- eller vermutsausen like før servering.

Urtesaus
Tilsett 2 ss hver av persille, dill og gressløk, eventuelt ½ eske karse. Smak til med 2 kryddermål tørket estragon og litt presset hvitløk.

Paprikasaus
Sett ovnen på grill. Del tre gule paprikaer og legg dem på et brett med skallsiden opp. Grill dem 10-15 minutter på øverste spor til de har svarte bobler i skallet. La dem avkjøles i en plastpose, og dra av skallet. Miks inn paprikaene i sausen med en stavmikser

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 18418)
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.