Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innbakt tiur med grønt




Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 7 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur, 2 1/2-3 kg

Fyll:

50grgeitost
1tssalt
2krmpepper

Steking:

2sssmør eller margarin

Innbaking:

4stkbutterdeigplater

Pensling:

1stkegg

Grønnsakragu:

1stkkålrot
Ca 4,5stkpoteter
Ca 1,5stkgulrøtter
1stk litepurre
1stksquash
1stkrød paprika
Ca 1,5ssolje
0,5tstimian
1krmpepper
1tssalt
Ca 0,75dlsoya

Saus:

3dlbuljong, kokt på vingene og skroget
1,5dlfløte
1sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper
1tssoya


Annonse



Næringsdeklarasjon for Innbakt tiur med grønt!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137.76985.41Kcal
Protein10.3473.96gram
Karbohydrat7.4453.22gram
Kostfiber0.835.94gram
Fett7.2251.65gram
Mettet fett2.4817.74gram
Salt0.926.58gram
Pris på oppskriftenKr 13.15Kr 94.06Kroner
Hele oppskriften veier4 292 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene i lårbena. Skyll og tørk den.

Skjær ut brystkjøttet til to skinnfrie stykker. Lag et langsgående snitt i hvert stykke. Fyll geitosten i snittene og ha på salt og pepper. Skjær løs lårene. Kok vingene og skroget med litt vann til kraft.

Varm opp matfettet i en stekepanne og brun bryststykkene på hver side.

Tin butterdeigplaten og kjevle ut 2 av dem til de er 20 x 26 cm. Legg dem på en stekeplate, kledt med bakepapir. Legg tiurbrystene på og pensle kanten med sammenvispet egg.

Kjevle ut de 2 gjenstående platene til samme størrelse som de foregående. Legg dem som lokk på bryststykkene. Trykk til kantene og skjær bort overflødig deig. Pensle med egg. Stek stykkene nederst i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter. Senk varmen til 125 C og stek ytterligere i ca 20 minutter.

Skrell kålrot, poteter og gulrøtter. Skjær dem i terninger. Skyll purre, squash og paprika. Ta kjernene ut av paprikaen, skjær den og squashen i terninger. Strimle purren. Fres kålrot, gulrot og poteter i oljen i en stor stekepanne en liten stund. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek ytterligere til alle ingrediensene er myke, men fremdeles spenstige. Krydre med timian, salt og pepper og eventuelt soya.

Bland buljongen og fløten i en kjele. Jevn sausen med melet utrørt i litt vann. Smak eventuelt til med salt og pepper, tilsett soya.

Server tiuren med grønnsakraguen, sausen og gjerne syltede kantareller.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12178)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.