Innherredssodd



Innherredssodd inneholder 109 Kalorier, 8 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Innherredssodd har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Innherredssodd er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 4 lesere
Lesere: 24211 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1kgfårekjøtt uten ben
2litervann
1stklaurbærblad
1dashsalt
1dashpepper
0,5stkløk
50grsellerirot
50grpurre
1stkgulrot

Soddboller:

500grfinmalt fårekjøtt
2tssalt
1,5sspotetmel
2krmingefær, malt
1krmmuskat
nykvernet hvit pepper
3,5dlhusholdningsfløte
500grgulrøtter
1sspersille, hakket

Skjenning:

1kgkokte poteter, ikke for tørre
500grgrovmalt hvetemel
byggmel til bakemel
sukker
melk




Næringsdeklarasjon for Innherredssodd!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108.84669.20Kcal
Protein6.0136.95gram
Karbohydrat8.4351.83gram
Kostfiber1.7810.94gram
Fett5.2832.46gram
Mettet fett2.4515.06gram
Salt0.291.79gram
Pris på oppskriftenKr 3.38Kr 20.78Kroner
Hele oppskriften veier6 149 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo30,98 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok opp kjøttet i vann og skum godt. Tulsett krydder oog grønnsaker i skiver. Legg på lokk og la det stå og trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca 1time.

Kutt kjøttet i 1 cm terninger. Sil kraften.

Lag en findelt farse av ingrediensene til soddbollene, og lag små boller med teskje som trekker i kjøttkraften i ca 5 min.

Skrell gulrøttene, og del dem opp i stolper før de kokes i lettsaltet vann.

Varm opp fårebuljongen. Tilsett kjøttet, soddbollene og gulrotstolpene.

Serveres i suppetallerken med kokte poteter og drysses med persille. Skjenning serveres til:

Bland sammen malte, kokte poteter og havremel til en fast deig. Del deigen i emner som kjevles ut i byggmel. Den siste kjevlingen gjøres med spesialkjevle som lager små huller i leiven.

Leiven stekes på takke. Også på takken kan leiven kjevles med piggkjevle for å motvirke opposing av leiven. Leiven skal stekes kun på en side. Den ustekte siden kal pensles med melk-sukkerblandingen. Deles så i stykker før den stekes ferdig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7033)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 70,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd fra Inderøy.Sodd fra Inderøy.
Denne retten har 85,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 164,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.