Innherredssodd inneholder
109 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Innherredssodd har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Innherredssodd er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
24211 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Innherredssodd!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.84 | 669.20 | Kcal |
Protein | 6.01 | 36.95 | gram |
Karbohydrat | 8.43 | 51.83 | gram |
Kostfiber | 1.78 | 10.94 | gram |
Fett | 5.28 | 32.46 | gram |
Mettet fett | 2.45 | 15.06 | gram |
Salt | 0.29 | 1.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.38 | Kr 20.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 149 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp kjøttet i vann og skum godt. Tulsett krydder oog grønnsaker i skiver. Legg på lokk og la det stå og trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca 1time.
Kutt kjøttet i 1 cm terninger. Sil kraften.
Lag en findelt farse av ingrediensene til soddbollene, og lag små boller med teskje som trekker i kjøttkraften i ca 5 min.
Skrell gulrøttene, og del dem opp i stolper før de kokes i lettsaltet vann.
Varm opp fårebuljongen. Tilsett kjøttet, soddbollene og gulrotstolpene.
Serveres i suppetallerken med kokte poteter og drysses med persille. Skjenning serveres til:
Bland sammen malte, kokte poteter og havremel til en fast deig. Del deigen i emner som kjevles ut i byggmel. Den siste kjevlingen gjøres med spesialkjevle som lager små huller i leiven.
Leiven stekes på takke. Også på takken kan leiven kjevles med piggkjevle for å motvirke opposing av leiven. Leiven skal stekes kun på en side. Den ustekte siden kal pensles med melk-sukkerblandingen. Deles så i stykker før den stekes ferdig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7033)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift