Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Jegergryte (Hunter´s Stew)




Oppskriften inneholder 142 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare
4tykk(e) skive(r)bacon
2sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper
200grsjampinjong
1stkgulrot
1stkløk
litt sellerigrønt
0,5tstimian
0,5dlkrem eller rømme
1sssmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Jegergryte (Hunter´s Stew)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141.95553.05Kcal
Protein14.9658.29gram
Karbohydrat2.047.95gram
Kostfiber0.301.17gram
Fett8.1531.75gram
Mettet fett2.9411.45gram
Salt0.391.50gram
Pris på oppskriftenKr 19.02Kr 74.10Kroner
Hele oppskriften veier1 558 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær harekjøttet forsiktig fra benene og ha disse i en gryte med så mye vann at det akkurat dekker. Det må ikke være for mye vann.

Tilsett løken, som er skrellet og delt i fire, gulroten i biter og sellerigrønt. La alt koke i 60-90 minutter.

Skjær baconskivene i terninger, som stekes lett i en tykkbunnet gryte. Skjær harekjøttet i passe biter eller tykke remser, vend det i mel blandet med salt og pepper og fres det gyllenbrunt i baconfettet.

Tilsett så mye kraft at kjøttet nesten er dekket. Legg lokk på, tilsett timian og la kjøttet stå og surre til det er mørt, ca 90 minutter.

Gjør soppen klar, bruk minst mulig vann, og fres den i noen minutter i smør og ha den opp i kjøttgryten. Tilsett kremfløte eller rømme. Smak sausen til med salt og pepper og la retten surre i nye 4-5 minutter, hvorpå den serveres fra gryten. Potetmos anbefales som tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6653)
Kategori: Gryterett
Land: England
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.