Fotograf:Matprat.no Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Næringsdeklarasjon for Jordskokk og gulrotsuppe!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
38.56
187.35
Kcal
Protein
0.73
3.55
gram
Karbohydrat
4.52
21.96
gram
Kostfiber
1.13
5.49
gram
Fett
1.70
8.26
gram
Mettet fett
0.24
1.17
gram
Salt
0.67
3.27
gram
Pris på oppskriften
Kr 2.50
Kr 12.15
Kroner
Hele oppskriften veier
1 943
gr totalt
gram
Annonse
Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.
2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.
3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.
4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.
5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
6. Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32615)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2016-10-28
Lesere: 834 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.