Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julekalkun med stuffing. rotgrønnsaker og gyllen potetmos




Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Her er oppskrift på alt du trenger for å servere et uforglemmelig julemåltid med kalkun.

Oppskriften inneholder 90 Kalorier, 8 g Karbo, 2 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun, ca. 5 kg
1dashsmeltet smør tilsatt salt og pepper

Stuffing:

200grsmuler av fersk loff
100grtørket aprikos
100grstilkselleri (stangselleri)
1stkløk
0,5potte(r)frisk timian
150grsmeltet smør
1tssalt
1tspepper
Ca 3stkegg

Saus:

innmat og hals fra kalkunen
2sssmør
2stkløk
4stkstilkselleri (stangselleri)
1stkgulrot
10stkhel hvit pepper
1literhønsebuljong (utblandet)
jevn med litt maisenna rørt ut i kaldt vann
smak til med litt sherry el. appelsinjus/eplejus

Bakte rotgrønnsaker og løk:

300grgulrot
300grpersillerot
200grpastinakk
300grkålrot
4stkrødløk
Ca 100grsmør
0,5stkappelsin eller sitron, saften
salt og pepper

Gyllen potetmos:

1,5kgpotet
0,75kgsøtpotet
Ca 4dlmelk
Ca 75grsmør
salt og pepper
evt. litt muskat

Rosenkål med ristede mandler:

1kgrosenkål
1dashevt. litt smør
Ca 1dlmandelflak


Annonse



Næringsdeklarasjon for Julekalkun med stuffing. rotgrønnsaker og gyllen potetmos!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.50917.79Kcal
Protein2.2623.18gram
Karbohydrat8.0782.75gram
Kostfiber2.2222.77gram
Fett4.8649.84gram
Mettet fett2.7127.79gram
Salt0.313.22gram
Pris på oppskriftenKr 3.92Kr 40.20Kroner
Hele oppskriften veier8 204 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm stekeovnen til 180 °C.

1.Ta ut posen med innmat. Skyll den i kaldt vann og tørk godt. Grovhakk løk, selleri og gulrot. Brun alt i smør i en gryte. Tilsett pepperkorn, vann og buljongterninger. La småkoke under lokk i en knapp time.

2.Smuldre loffen i hurtigmikser. Finhakk aprikos, selleri, løk og timian. Bland alt godt sammen. Ha stuffingen i en smurt, ildfast form. Du kan enten steke stuffingen på forhånd for så å varme den opp igjen eller du kan steke den sammen med kalkunen de siste 40 minuttene av steketiden.

3. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg kalkunen på rist i langpannen. Hell en kopp vann i bunnen av pannen. Stek kalkunen på nederste rille ca. 2 1/2 time. Pensle kalkunen med jevne mellomrom underveis.
Slik sjekker du at kalkunen er ferdig stekt: Stikk en knivspiss inn mellom lår og bryst. Kjøttsaften som renner ut skal være klar, ikke rød. La kalkunen hvile på benken i opptil 1/2 time før oppskjæring.

4.Rens rotgrønnsakene og del dem i fingertykke strimler. Del løken i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Bland inn smør, sitron- eller appelsinsaft, sukker, salt og pepper. Når kalkunen tas ut av ovnen og settes til ”hviling” før oppskjæring, økes ovnstemperaturen til 250 °C. Stek grønnsakene i opptil 1/2 time.

5.Sil kraften og hell den tilbake i en ren kjele. Rør inn litt jevning, til sausen er halvtynn. Smak den godt til, etter ønske.Rør silt sjy fra kalkunpannen inn i sausen. Blir sausen for tynn, tyknes den med ørlite mer jevning.

6.Skrell potetene og skjær dem i litt store biter. Kok dem møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe godt. Varm melken. Mos potetene med en potetmoser, gjerne direkte i kjelen. Mosen kan være litt grov dersom du ønsker det. Spe mosen med varm melk og smør, litt etter litt under omrøring. Pass på at mosen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Smak mosen til med salt, pepper og eventuelt litt muskat. Potetmos kan eventuelt lages noen timer i forveien (ikke dagen før!) og varmes forsiktig før servering.
Søtpoteter gir mosen fin farge og smak, men kan sløyfes. Mandelpoteter gir også god mos, de trenger dessuten kort koketid.

7.Rens og kok rosenkålen. Vend eventuelt inn en liten smørklatt. Rist mandelflakene i tørr stekepanne til de er gylne. Pass på at de ikke blir brunsvidde. Dryss dem over rosenkålen ved servering.

Server julekalkunen med stuffing, bakte rotgrønnsaker, rosenkål med ristede mangler, kalkunsaus og gyllen potetmos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29981)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunfilet med bakt gresskar.Kalkunfilet med bakt gresskar.
Denne retten har 57,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun.Stekt kalkun.
Denne retten har 106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farsert kalkunfilet.Farsert kalkunfilet.
Denne retten har 117,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.
Denne retten har 102,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakte poteter.Kalkunfilet med bakte poteter.
Denne retten har 120,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med parmesan i stekeovn.Kalkun med parmesan i stekeovn.
Denne retten har 170,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smakfull kalkunform.Smakfull kalkunform.
Denne retten har 172,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun 2.Kalkun 2.
Denne retten har 98,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.
Denne retten har 113,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 109,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkunfilet på julevis.Urtestekt kalkunfilet på julevis.
Denne retten har 117,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun.Helstekt kalkun.
Denne retten har 106,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerglassert Nyttårskalkun.Sukkerglassert Nyttårskalkun.
Denne retten har 132,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt kalkunfilet.Fylt kalkunfilet.
Denne retten har 72,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.