Julens festpudding





Julens festpudding oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Eldre tradisjonsrik pudding til selskapene i jula.

Oppskriften inneholder 222 Kalorier, 25 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Julens festpudding er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner

Mandelmakroner:

100grmandler
225grmarsipanmasse
50grsukker
1stkeggehvite

Festpudding:

100grrosiner
0,5dlrom
5dlmelk
150grloff uten skorpe
4stkegg
50grsukker
150grmakroner (se oppskrift over)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Sitronsaus:

3stkegg
1dlsukker
Ca 2,5ssrom
1dlvann
1stksitron, saften


Annonse



Næringsdeklarasjon for Julens festpudding!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier222.10460.32Kcal
Protein6.8814.26gram
Karbohydrat24.7651.32gram
Kostfiber1.402.90gram
Fett9.0618.78gram
Mettet fett1.723.56gram
Alkohol1.60 %
Salt0.190.38gram
Pris på oppskriftenKr 4.82Kr 9.99Kroner
Hele oppskriften veier2 073 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1 stor eller 2 små brødformer)

Mal mandlene i en matprosessor eller i en mandelkvern. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett massen med teskje på en bakepapirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. Hold av noen makroner til pynt.

La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller natten over. Del skorpefri loff i terninger og kok dem i melken i 5 minutter. Rør smøret mykt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, smør, rosiner og brødmasse. Legg puddingmasse og makroner lagvis i smurt form. Stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 1 time.

Knekk eggene og hell dem gjennom en sikt. Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele og varm opp til sausen tykner. Rør godt hele tiden. Avkjøl sausen. Server puddingen lunken med kald sitronsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2456)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2018-08-15
Lesere: 2105 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronmousseterte med kiwi.Sitronmousseterte med kiwi.
Denne retten har 263,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julens festpudding.Julens festpudding.
Denne retten har 222,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipanterte med eggekrem og frukt.Marsipanterte med eggekrem og frukt.
Denne retten har 371,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.