Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Julens festpudding




Julens festpudding oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Eldre tradisjonsrik pudding til selskapene i jula.

Oppskriften inneholder 213 Kalorier, 24 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner

Mandelmakroner:

100grmandler
225grmarsipanmasse
50grsukker
1stkeggehvite

Festpudding:

100grrosiner
0,5dlrom
5dlmelk
150grloff uten skorpe
4stkegg
50grsukker
150grmakroner (se oppskrift over)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Sitronsaus:

3stkegg
1dlsukker
Ca 2,5ssrom
1dlvann
1stksitron, saften


Annonse



Næringsdeklarasjon for Julens festpudding!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier212.61459.79Kcal
Protein6.5914.25gram
Karbohydrat23.7351.32gram
Kostfiber1.342.90gram
Fett8.6618.73gram
Mettet fett1.643.55gram
Alkohol1.53 %
Salt0.180.38gram
Pris på oppskriftenKr 4.71Kr 10.19Kroner
Hele oppskriften veier2 163 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1 stor eller 2 små brødformer)

Mal mandlene i en matprosessor eller i en mandelkvern. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett massen med teskje på en bakepapirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. Hold av noen makroner til pynt.

La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller natten over. Del skorpefri loff i terninger og kok dem i melken i 5 minutter. Rør smøret mykt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, smør, rosiner og brødmasse. Legg puddingmasse og makroner lagvis i smurt form. Stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 1 time.

Knekk eggene og hell dem gjennom en sikt. Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele og varm opp til sausen tykner. Rør godt hele tiden. Avkjøl sausen. Server puddingen lunken med kald sitronsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2456)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marsipanterte med eggekrem og frukt.Marsipanterte med eggekrem og frukt.
Denne retten har 371,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmousseterte med kiwi.Sitronmousseterte med kiwi.
Denne retten har 234,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julens festpudding.Julens festpudding.
Denne retten har 212,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.