Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Juleribbe




Juleribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Oppskriften inneholder 368 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe, Ca. 500 g ribbe per person
Ca 2,5tssalt
0,5tspepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Juleribbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier367.811 856.52Kcal
Protein13.6869.05gram
Karbohydrat0.030.15gram
Kostfiber0.020.10gram
Fett34.77175.50gram
Mettet fett13.0866.02gram
Salt0.964.85gram
Pris på oppskriftenKr 6.51Kr 32.86Kroner
Hele oppskriften veier2 019 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967891)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Glasert skinke 2.Glasert skinke 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med aprikos.Fylt svinekam med aprikos.
Denne retten har 111,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Alt i en form.Alt i en form.
Denne retten har 103,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med urtekrem.Innbakt svinefilet med urtekrem.
Denne retten har 163,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.
Denne retten har 96,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Formsterk svinebiff.Formsterk svinebiff.
Denne retten har 74,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 172,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med rødkål og rødbetesalat.Skinkestek med rødkål og rødbetesalat.
Denne retten har 103,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnspannekake med flesk.Ovnspannekake med flesk.
Denne retten har 238,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osteboller med pulled pork.Osteboller med pulled pork.
Denne retten har 185,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte ovnsbakte koteletter.Marinerte ovnsbakte koteletter.
Denne retten har 280,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe stek gammel oppskrift.Ribbe stek gammel oppskrift.
Denne retten har 245,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braiseret svinefilet.Braiseret svinefilet.
Denne retten har 63,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinefilet med bacon.Fylt svinefilet med bacon.
Denne retten har 198,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstekte grønnsaker.Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstek.
Denne retten har 90,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.